Zdravím pánové,
nainstaloval jsem Phoenix simulator a snažím se obsadit všech 8 kanálů.
TARANIX+ a XSR-SIM
Ale nějak se mě to nedaří.
Nevím zda by pomohla aktualizace - XSR je nové . Ale nevím zda má už nový FW. Teď nemám nástroje abych to aktualizoval. (pájka).
Podařilo se mě obsadit 6 kanalů
MIXER...................................................Phoenix
1.............. motor....................1
2............. kridelka .................. 2
3............. vyskovka .................. 3
4............ smerovka .................. 5
6............ prepinac .................. 6
7............. prepinac .................. 4
Tzn. 7 ve vysílači se namapuje do 4 ve Windows
A když dám něco do 5 ve vysiláči tak se nic neděje.
Zkoušel jsem to tak nějak do 12 ale víc jsem nenašel.
Zbývá obsadit 7 a 8 ve Windows.
Díky Ondřej
PS: nakonec jsem našel 12V pajecí pero a přikrmoval ho flambovcí pistolí "naletoval" piny.
Aktualizoval a nic nového. Nevšiml jsem si, že 2.1. je už rok stará. Tak v tom SIMu už asi byla.
XSR-SIM vs. Phoenix
Re: XSR-SIM vs. Phoenix
Jestli funguješ s PhoenixRC přes "emulátor krabičky", tak ten používá nějaké historické knihovny (non DirectX, WInAPI?), které uměly z joysticku přečíst jen 6 os. Takže přes tento emulátor dostaneš z USB joysticku (rádio přes USB kabel nebo XSR-SIM) právě max 6 os.
Samotná "krabička" umí os 8.
Takže buď se spokojit s 6 kanály nebo přikoupit "krabičku" - jsou k dostání klony.
Samotná "krabička" umí os 8.
Takže buď se spokojit s 6 kanály nebo přikoupit "krabičku" - jsou k dostání klony.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Jojo díky.
Tak jsem taky trochu laboroval a zjistil, že problém je ve Phoenixu. Spokojím se s 6-ti osami.
Klon tu mám taky. Používal jsem ho už na Graupner MC-10 a na volantovce od Mini-Z KT-S.
A zkoušel jsem MultiFlight a tam to chodí.
Tak budu cvičit tam.
Díky
Ondřej
Alespoň jsem si udělal aktualizační piny natrvalo
Akorát jsem musel proříznout krabičku. Tak snad přijde nějaká další aktualizace.
Tak jsem taky trochu laboroval a zjistil, že problém je ve Phoenixu. Spokojím se s 6-ti osami.
Klon tu mám taky. Používal jsem ho už na Graupner MC-10 a na volantovce od Mini-Z KT-S.
A zkoušel jsem MultiFlight a tam to chodí.
Tak budu cvičit tam.
Díky
Ondřej
Alespoň jsem si udělal aktualizační piny natrvalo

MultiFlight je šikovný. Akorát Phoenix umí síťové lítání. Je to takové "živější"
A i těch 6 os se dá. Používám sice podvozky, dýmovnice, brzdy..., ale ty se dají namapovat na klávesnici. S HIDMacros se dá USB joystick namapovat na klávesnici a už je to tak nějak "plnohodnotně" ovladatelné z rádia. Je to sice škrábání se levou rukou za pravým uchem, ale jede to.

(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)