Aktualizace G-RX6 - konektor
- Václav Cerha
Aktualizace G-RX6 - konektor
Mám dotaz ohledně přijímače G-Rx6 (jsem ve světě Frsky nováčkem a tak prosím o shovívavost). Tento přijímač se prodává s nenaletovaným konektorem S busu, který je zároveň výstupem Sportu. Jak u tedy dělat aktualizaci u tohoto přijímače? Konektor nehodlám pájet, nemám na to vybavení a riskovat poničení přijímače nebudu. Jestli rozumím dobře, pokud si dám aktualizaci do vnitřního modulu rádia, bude pak problém s tím, že se přijímač nenapáruje?
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
Re: ACCST 2.0 - dulezita aktualizace
Ty nemáš zespodu třípinový konektor ??? Kde jsi ho kupoval ???
Horus X12S, hromada přijímačů, čidel a letadel
- Václav Cerha
Re: ACCST 2.0 - dulezita aktualizace
Kupoval jsem ho u RC studia. Ten spodní konektor tam samozřejmě je. Jestli tedy má jako 6 kanál i funkci SmartPortu, nepřenášel žádná data od připojeného GPS senzoru. Ten vesele sice blikal, ale výstup telemetrických hodnot rádio nedetekovalo (to mám taky od RC Studia). Proto se na to ptám...
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: Aktualizace G-RX6 - konektor
Prosim Vas pekne, nemichejte me temata dohromady, mista mame dost.
Idealni reseni je vzit kablik a konektor ten osadit na konektor kabliku, tim dostanu kablik s piny ven. Pak tento piny nasadim na dirky pro konektor, kdyz se podivate detailne jsou tyto dirky prokovene skrz tzn piny se lehkym vyhnutim spoji a staci to podrzet pro dobu flasovani.
Idealni reseni je vzit kablik a konektor ten osadit na konektor kabliku, tim dostanu kablik s piny ven. Pak tento piny nasadim na dirky pro konektor, kdyz se podivate detailne jsou tyto dirky prokovene skrz tzn piny se lehkym vyhnutim spoji a staci to podrzet pro dobu flasovani.
Honzo tento přijímač snad jde flashovat přes S-PORT který je vyvedený na zapájeném 3 pinovém konektoru. Nebo se pletu ???
- Václav Cerha
Vidím, že i zkušenější pardálové tápou
Jak je to tedy s tím spodním vývodem? Podle mě to je jenom čistě vývod 6. kanálu, nic víc. S-port je ten nedodělaný konektor na boku. Mohl by tedy výrobce obětovat při jeho výrobě pár kuliček cínu navíc a napájet ho rovnou?

Na obalu je jasně označeno +,- a sport.
- Václav Cerha
Ano to tam je, ale když se na to označení podíváte, tak to označení co píšete je psáno podélně a platí tak tedy pro chybějící nenaletovaný konektor. Pod těmi piny je to trochu kryto ale pod nimi je rovněž označení a to číslicí 6. Je to stejné značení jako čelních 5 kanálů.
Takže kdybych jako kontruktér do toho mohl kecat, udělal bych výstupy 6 kanálů klasicky čelně a S-port vyvedl spodem. Tím by to bylo dokonale vychytané.
Takže kdybych jako kontruktér do toho mohl kecat, udělal bych výstupy 6 kanálů klasicky čelně a S-port vyvedl spodem. Tím by to bylo dokonale vychytané.
Aha máš pravdu teď jsem na to koukal znovu....tak jedině tak jak radil Honza, pokud nechceš pájet.
Ale byla to teda fuška, co? 
Je pravda, že ten obrázek v manuálu moc povedený není.

Je pravda, že ten obrázek v manuálu moc povedený není.
Dělám to taky tak, jen se pohodně usaďte, trvá toJan Urbánek píše: ↑úte 03. bře 2020 8:53:32Idealni reseni je vzit kablik a konektor ten osadit na konektor kabliku, tim dostanu kablik s piny ven. Pak tento piny nasadim na dirky pro konektor, kdyz se podivate detailne jsou tyto dirky prokovene skrz tzn piny se lehkym vyhnutim spoji a staci to podrzet pro dobu flasovani.