Zdravím ve spolek,
mám problém s tím, že když zapnu model tak se mi vždy na chvíli dá maximální výchylka na všech servech a tím při každém zapnutí modelu auto cukne a nevím zda s tím jde něco dělat. Minimálně na plynu bych se toho rád zbavil. To že na chvíli zatočí serva nebo jak je vidět na přiloženém videu https://photos.app.goo.gl/C68Jgt4yrM8G31RA8 servo za reprákem se vychýlí na chvíli někam na kraj to mi nevadí, ale cuknutí auta je opravdu nepříjemné.
Předem děkuji za rady.
Kalina
"Fail-save" na RX6R
Re: "Fail-save" na RX6R
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Děkuji za odpověď.
Ano failsafe nastavené mám a pokud zkusím vypnout vysílač a znova zapnout (aby stratil signál přijímač tak je vše v pohodě). Dělá to pouze při zapnutí a vypnutí modelu.
A volantovku nechci, protože já dělám kamiony které jsou dělané vyloženě na pákové a toto je menší model pro vnoučata a chci aby si zvykali na pákové od mala.
Ano failsafe nastavené mám a pokud zkusím vypnout vysílač a znova zapnout (aby stratil signál přijímač tak je vše v pohodě). Dělá to pouze při zapnutí a vypnutí modelu.
A volantovku nechci, protože já dělám kamiony které jsou dělané vyloženě na pákové a toto je menší model pro vnoučata a chci aby si zvykali na pákové od mala.
Ale jinak si myslím, že takováto volantovka je opravdu něco co na trhu chybí, a věřím, že spoustu lidí osloví (znám i jednoho který by možná něco takového bral na expedici určitě mu o tom řeknu až ho uvidím). Nicméně například k těm kamionům jsou nejrozšířenější ovládání servonautem a nebo MFC modul od tamiye a tam i v návodech se počítá s tím že to bude ovládané pákovými vysílačkami.
RX6R: jestli zlobí s ACCESS zkusil bych do přijímače nahrát ACCST, jestli bude zlobit stejně. Pokud ne, je to firmwarem.
RX6R s ACCST mám na vrtulníku a nic podobného nikdy nedělal (vysílám na něj X9D+). Pak mám tu volantovku vyrobenou z X9-Lite, v autě je S6R (ACCES) a taky nic podobného nedělá. Takže jestli bude problém ve firmwaru přijímače, tak provozovat na ACCES, dokud to neopraví...
Proč by se mělo na auta počítat s ovládáním pákami? Volant mi přijde přirozenější. ... napadá mě, že volantovka má horší přístup k více ovládacím prvkům, ale i to by se dalo vyřešit.... Prostě mi přijde divné ovládat auto páčkami .. i když už jsem to viděl a zkusil.
RX6R s ACCST mám na vrtulníku a nic podobného nikdy nedělal (vysílám na něj X9D+). Pak mám tu volantovku vyrobenou z X9-Lite, v autě je S6R (ACCES) a taky nic podobného nedělá. Takže jestli bude problém ve firmwaru přijímače, tak provozovat na ACCES, dokud to neopraví...
Proč by se mělo na auta počítat s ovládáním pákami? Volant mi přijde přirozenější. ... napadá mě, že volantovka má horší přístup k více ovládacím prvkům, ale i to by se dalo vyřešit.... Prostě mi přijde divné ovládat auto páčkami .. i když už jsem to viděl a zkusil.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Určitě zkusím. Děkuji za pomoc. Mě to taky zatím nikdy nic jiného nedělalo.
A co se týče toho ovládání tak je to pro to, že když dám na plynu -100 pak do stran se řadí vpřed nebo vzad pokud je plyn na 0 pak se ovládají blinkry a nebo zapínání světel a dalších možností kombinací. A to se volantem dělá opravdu ne moc dobře. Znám opravdu dost "rc kamioňáků" jsem členem www.rctruckbanda.cz a opravdu jsem byl v roce 2009 jediný kdo měl volantovku dokud jsem nenašetřil na lepší věci. Nicméně nevnucuji jen vysvětluji proč.
Zde jen pro info jak funguje servonuat
A co se týče toho ovládání tak je to pro to, že když dám na plynu -100 pak do stran se řadí vpřed nebo vzad pokud je plyn na 0 pak se ovládají blinkry a nebo zapínání světel a dalších možností kombinací. A to se volantem dělá opravdu ne moc dobře. Znám opravdu dost "rc kamioňáků" jsem členem www.rctruckbanda.cz a opravdu jsem byl v roce 2009 jediný kdo měl volantovku dokud jsem nenašetřil na lepší věci. Nicméně nevnucuji jen vysvětluji proč.
Zde jen pro info jak funguje servonuat
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Zkuste rozdvojit napajeni, tzn nejdriv nastartovat prijimac a potom serva, zrejme serva nastartuji driv nez prijimac a nejak odjedou protoze nemaji signal.
V pohodě, jen diskutuju. A když vidím možnosti nových věcí, tak mi přijde škoda upínat se k něčemu "omezujícímu".KaMoSY píše: ↑úte 12. lis 2019 22:23:33Určitě zkusím. Děkuji za pomoc. Mě to taky zatím nikdy nic jiného nedělalo.
Pokud mám 2-3 kanálovou vysílačku (s prakticky jen třemi ovládacími prvky), tak bych to pochopil. Ale dneska?

Možnost připojení dalších ovládacích prvků jako žákovská vysílačka by taky mohlo mít cosi do sebe.
S těmi trucky fandím, vypadají luxusně.
Vzhledem k tomu, že jsem spíš pilot jak řidič, tak bude přes zimu zase víc času, tak kdyby bylo něco ke tvoření na auta, nebránil bych se.