2 x baterie 3S + 1 x FLVSS

Richard_Antal

2 x baterie 3S + 1 x FLVSS

Příspěvek od Richard_Antal »

Zdravím, jsem tu nový, projel jsem si FLVSS téma a nenašel odpovědi, asi dělám raritku.
V lodi budu mít dva Li-Pol 3S akupacky a chtěl jsem zprovoznit telemetrii na jednom senzoru FLVSS, baterky budou paralelně. Podařilo se mi vyrobit propojku na balanční konektory, kde mam společné mínus - po nastavení jednotlivých článků všechno chodí, jen problém, že 4 článek ( 1S z druhé baterie) ukazuje dopočítanou hodnotu od 6-8V. Další dva články z této baterie ukazují dobře. Může mi někdo poradit, jak to opravit nebo zprovoznit? Nebo musím mít dva FLVSS na každý pack zvlášť?
Vysílač X9 lite
Přijímač X8R
Edit: FLVSS 8S
Přílohy
IMG_6173.jpeg
D756E7A7-E5DC-464A-85A8-A811A148A942.jpeg

ellet

Re: 2 x baterie 3S + 1 x FLVSS

Příspěvek od ellet »

Tvůj pokus o řešení mě docela zaskočil. Nevím jistě jestli jsem to dobře pochopil, protože těch drátů tam vidím nějak víc a vidím už dost blbě, ale pokud je na následujícím vstupu nižší hodnota napětí než na předcházejícím (měřeno mezí 0 a kolíkem), potom si s tím těžko může jednoduché zřízení poradit. Napětí je zřejmě odvozeno od napětí mezi 0 a měřeným vstupem, od kterého jsou odečteny předchozí hodnoty. Je to tedy hodnota získaná výpočtem za nějakých rozumných předpokladů (jako třeba že následující hodnota je vždy vyšší…)
Nedodržením předpokladů by mohl být ohrožen i hw senzoru, to už je ale věc jiná.

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

Pokud jsou baterky paralelně, nestačilo by i balanční konektory propojit paralelně a výsledek na pojit na FLVSS? Případně se orientovat z napětí jen na jednom balančním konektoru. Výsledné napětí musí být stále stejné (protože baterky jsou paralelně) a pokud jsou články aspoň trochu OK, rozcházet se moc nebudou.
Případně, pokud bych chtěl opravdu měřit obě baterie, tak je tu možnost 2xMLVSS* - MLVSS umí změnit ID a být dvě vedle sebe (+ takový "bonus" měřící strana je od části s.portem galvanicky oddělena a dvě MLVSS mohou měřit i sériově zapojené články (např 12S) - vyzkoušené.)

---
* asi stačí jedno FLVSS a jedno MLVSS
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

pstasek

Příspěvek od pstasek »

Určitě doporučuji použít samostatný FLVSS na každou baterku.

Pozor, kde je země! Může se stát, že při zapojení dojde ke zkratu poloviny baterky vůči zemi. Určitě se také vyhněte MLVSS, jehož vstup není galvanicky oddělen od zbytku systému a je jen otázkou času, kdy dojde ke špatnému zapojení a vypuštění magického kouře v tom lepším případě.

Odpovědět

Zpět na „Senzory napětí“