Ja si tiež myslím, že by sa malo nastavovať počet pólov. Asi to špatne preložili do OTX. V CZ je tam "Listy vrtule" . V EN je to správne.
Stator / póly rotora 12N/14P. Dám tam 7 a myslím, že to bude OK.
velké odchylky měření
- juraj.jurej
Re: velké odchylky měření
FrSky Tandem X20
Tiše předpokládám, že ve FrSky nevymýšleli jednu věc 2x a použili FrSky RPM senzor, tam je to v návodu i nakreslené. viz https://rcstudio.cz/cs/index.php?contro ... achment=24
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
- juraj.jurej
O to my nejde, to my je všetko jasné. Pozri si ten senzor v rádiu (cz) a uvidíš čo chcú zadať. Počet listu a má tam byť počet pólov! To je všetko.prikrylm píše: ↑čtv 13. srp 2020 17:18:27Tiše předpokládám, že ve FrSky nevymýšleli jednu věc 2x a použili FrSky RPM senzor, tam je to v návodu i nakreslené. viz https://rcstudio.cz/cs/index.php?contro ... achment=24
FrSky Tandem X20
Juraj: jo, je mi jasné, že je to špatný překlad, reagoval jsem spíš na ten počet magnetů/pólů.
Nevhodný překlad je v LUA, takže se dá snadno opravit, ne?
Nevhodný překlad je v LUA, takže se dá snadno opravit, ne?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Dobrý den,
nechci zakládat nové vlákno, tak to zkusím tady. Mám MLVSS a včera jsem zjistil, že se mi v Horusu X12S ukazuje špatná hodnota jednoho článku tím pádem celkové napětí baterie.
Tento sensor jsem používal do teď normálně. V Horusu mám poslední verzi Opentx.
Naměřené hodnoty byly 3.78 3.81 a 2.54 to mě videsilo že je baterka KO, ale kontrolou jiným měřidlem jsem zjistil že švindluje MLVSS.
Nejsem si vědom že bych někdy k senzoru baterii připojil obráceně.
Mám je 3 a 2 články tak nevím jestli není vadná cesta třeba ze třetího vlaku třeba.
Lze sensor nějak kalibrovat nebo je KO amam objednat nový.
Díky
nechci zakládat nové vlákno, tak to zkusím tady. Mám MLVSS a včera jsem zjistil, že se mi v Horusu X12S ukazuje špatná hodnota jednoho článku tím pádem celkové napětí baterie.
Tento sensor jsem používal do teď normálně. V Horusu mám poslední verzi Opentx.
Naměřené hodnoty byly 3.78 3.81 a 2.54 to mě videsilo že je baterka KO, ale kontrolou jiným měřidlem jsem zjistil že švindluje MLVSS.
Nejsem si vědom že bych někdy k senzoru baterii připojil obráceně.
Mám je 3 a 2 články tak nevím jestli není vadná cesta třeba ze třetího vlaku třeba.
Lze sensor nějak kalibrovat nebo je KO amam objednat nový.
Díky
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Kalibrace neni mozna pokud je v zaruce poslat na reklamaci
Díky za odpověď, tedy objednám nový sensor. Tento už v záruce není.