Tabulka skupin kompatibility ACCST a ACCESS 2.4GHz
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Tabulka skupin kompatibility ACCST a ACCESS 2.4GHz
Protoze nam FrSky trochu udelalo zmatek ve FW pripravil jsem tabulku znazornujici verze FW, radia a prijimace ktere budou fungovat a jaky potrebuji FW. Vvydanim verzi 2.1 se to sice zjednodusi, ale i tak se to muze hodit.
Re: Tabulka skupin kompatibility ACCST a ACCESS 2.4GHz
Tak tuto tabulku jsem nepochopil. 

Díky za přiznání - aspoň se necítím jako blbec sám.
Ale moc si z toho nedělám - zřejmě to vůbec nebudu potřebovat.

Ale moc si z toho nedělám - zřejmě to vůbec nebudu potřebovat.
Já ji pochopil, ale dalo mi to dost práce
Chtělo by to asi udělat tu tabulku v méně kompaktní podobě.

- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Vsiml jsem si, ze mnoho uzivatelu tape jaky FW si muze nahrat ve spojeni se svym radiem a FW. Proto jsem udlel tabulku tzv. skupin kompatibilty.
Tabulka tedy ve sloupci shrnuje funkcni kombibnace. Prvni sloupec. XJT, radio Taranis plus, FW ACCST prvni a prijimace D8 a V8 a prijimace radu X, XM atd ve verzi ACCST 1
Dalsi sloupece jsou dalsi kombinace FW a radii a RX. Mezi nimi je naznacena moznost aktualizace. Jako prechod z ACCST 1 na 2.1.
Tabulka tedy ve sloupci shrnuje funkcni kombibnace. Prvni sloupec. XJT, radio Taranis plus, FW ACCST prvni a prijimace D8 a V8 a prijimace radu X, XM atd ve verzi ACCST 1
Dalsi sloupece jsou dalsi kombinace FW a radii a RX. Mezi nimi je naznacena moznost aktualizace. Jako prechod z ACCST 1 na 2.1.
Takže když mám Horus X10 tak je to krkolomné pájení RF modulu, na mém starém Taranisu X9D+ na to mohu rovnou zapomenout ... paráda
Celkem logicky se nabízí otázka, zda nebude FrSky dělat nějaký externí modul s ACCESSEM. Nyní používám Multimodul 4in1 a vím, že do šachty komunikuje FrSky nejen PPM, ale umí i nějakou oboustrannou datovou komunikaci. A ta by byla asi využitelná u externího modulu, ne ? Tedy ... ehm ... pokud by se někomu chtělo ... že ?
Přijde mi to jako střelba do vlastních řad nenabídnout "snadné" řešení ... Jediná pseudovyjímka je Horus X10 / X12 kde se má zasahovat invazivně do rádia a to si popravdě netroufnu ...
No asi soudruzi v Číně mají jiný názor, jak si váží letitých příznivců značky

Celkem logicky se nabízí otázka, zda nebude FrSky dělat nějaký externí modul s ACCESSEM. Nyní používám Multimodul 4in1 a vím, že do šachty komunikuje FrSky nejen PPM, ale umí i nějakou oboustrannou datovou komunikaci. A ta by byla asi využitelná u externího modulu, ne ? Tedy ... ehm ... pokud by se někomu chtělo ... že ?
Přijde mi to jako střelba do vlastních řad nenabídnout "snadné" řešení ... Jediná pseudovyjímka je Horus X10 / X12 kde se má zasahovat invazivně do rádia a to si popravdě netroufnu ...
No asi soudruzi v Číně mají jiný názor, jak si váží letitých příznivců značky
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Upne nevim co je pod timto mysleno "je to krkolomné pájení RF modulu" ale jestli to znamena zasunuti RF moduilu do 20pin konektoru tak to je opravdu vopruz.
Jedine co se musi pajet je BT modul a neni to potreba.

Aha, já viděl video, kde se pájelo a ... trošku mě to vyděsilo ... viz :
a k těm starším rádiím se tedy už Access neplánuje vůbec ? Škoda
a k těm starším rádiím se tedy už Access neplánuje vůbec ? Škoda

A ten konverzní kit zatím v nabídce není ? Nějak ho v e-shopu nevidím. Chtěl bych ho instalovat do X12.Jan Urbánek píše: ↑ned 24. kvě 2020 19:18:32Upne nevim co je pod timto mysleno "je to krkolomné pájení RF modulu" ale jestli to znamena zasunuti RF moduilu do 20pin konektoru tak to je opravdu vopruz.![]()
Přece tady, celý kit je tam taky. 

ISRM modul provozuju v X12S už půl roku a bez problémů.
Při instalaci jsem měl na začátku problém, protože jsem to montoval když to byla novinka, nebyly zkušenosti. Pak se ukázalo, že ISRM modul se dělá ve dvou provedeních a každé má vlastní firmware. Po nahrání správného FW to začalo makat a maká to dodneška jako po másle. S ACCST i ACCESS přijímači.
Za mne , kdo má X12S, by to měl namontovat povinně, otevřou se nové možnosti a s ohledem na budoucnost (přijímače ACCESS) je to jasná volba.
Instalace je podle návodu zde na fóru jednoduchá, a přibyde i výhoda jedné antény navíc (modul má 3 konektory na antény, tak nezapomenout jednu samolepicí anténu dokoupit hned společně s modulem).
Ten BT modul (co se pájí) není potřeba.
Ono je trochu matoucí, že všude se o tom ISRM modulu píše jako o modulu pro X10, protože on pasuje i do úplně nejvíc nejlepšího rádia X12S.
Pro připomenutí, ten návod na montáž ISRM do X12S od Honzy Urbánka je tady:
viewtopic.php?f=4&t=366
... a podle něj se to dá udělat za chvíli a snadno. Je tam i odkaz na oba firmwary (pro obě varianty modulu).
Naopak to video s X10 co je tady o pár příspěvků výše, je hrůzostrašné a každého odradí.
Jediné, co je trochu "tricky", je rozebrání Horuse, protože obě poloviny jsou spojeny několika kablíky, které se musí odpojit při pootevřených polovinách a neutrhnout je.
Při instalaci jsem měl na začátku problém, protože jsem to montoval když to byla novinka, nebyly zkušenosti. Pak se ukázalo, že ISRM modul se dělá ve dvou provedeních a každé má vlastní firmware. Po nahrání správného FW to začalo makat a maká to dodneška jako po másle. S ACCST i ACCESS přijímači.
Za mne , kdo má X12S, by to měl namontovat povinně, otevřou se nové možnosti a s ohledem na budoucnost (přijímače ACCESS) je to jasná volba.
Instalace je podle návodu zde na fóru jednoduchá, a přibyde i výhoda jedné antény navíc (modul má 3 konektory na antény, tak nezapomenout jednu samolepicí anténu dokoupit hned společně s modulem).
Ten BT modul (co se pájí) není potřeba.
Ono je trochu matoucí, že všude se o tom ISRM modulu píše jako o modulu pro X10, protože on pasuje i do úplně nejvíc nejlepšího rádia X12S.

Pro připomenutí, ten návod na montáž ISRM do X12S od Honzy Urbánka je tady:
viewtopic.php?f=4&t=366
... a podle něj se to dá udělat za chvíli a snadno. Je tam i odkaz na oba firmwary (pro obě varianty modulu).
Naopak to video s X10 co je tady o pár příspěvků výše, je hrůzostrašné a každého odradí.
Jediné, co je trochu "tricky", je rozebrání Horuse, protože obě poloviny jsou spojeny několika kablíky, které se musí odpojit při pootevřených polovinách a neutrhnout je.