RB 35S

Jindra

RB 35S

Příspěvek od Jindra »

Zdravím dotaz. Instaluji novou RB 35S, stejné zapojení, jak u přechozího modelu normálně funguje stabilazace, stáhl jsem nové LUA X20PRO všechno jde nastavit.
Co nejde je aktualizace FW, dostupná je pouze jedna v20230509. Na jaře jsem aktualizoval u RB 35 S v Yakovi přes RX1 S.port /autodetekce/ a myslím kdyby to nešlo, tak zjišťuji proč. Hlásí to po flasch externího zařízení ,že nedpovídá, neprovede reset. Pozn. doslovně neodpovádá. Je nutné to nějak řěšit?
Jindra.
Doplním, zjistil jsem ,že nejde stabilizace na 4 kanále RB směrovka ,na 9 směrovka číslo 2 jde. Nechal jsem tedy
zaplou stabilizaci druhou část v Lua nastavení, směrovku jsem dal na 9 a řízený přední podvozek na 4. Klapky mám posunuté až na 17 ,18 což je mimo stabilizaci. Jen mě zajímá proč. Rád bych RB flashnul.
Ještě jeden vstup z RB nejde telemetrie serv z přijímače ano.
Chtěl jsem flaschnou přes PC ,ale není tam FW pro PC.
Ještě doplním, píšu si záznam co dělám na jakém letadle, v dubnu 24 jsem na Yak 33% dělal flasch TDR10,MX, a RB35S u všeho pozn.OK.
Naposledy upravil(a) Jindra dne ned 07. črc 2024 18:46:44, celkem upraveno 4 x.

Jindra

Re: RB 35S

Příspěvek od Jindra »

Pokračující potíže. Nyní jsem ještě zjistil ,že nejede stabilizace RB na pravou výškovku ELE CH2 podobně jako u směrovky CH 4. Opět jsem dal výškovku 1 na CH8 ELE3 a zde stabilizace funguje. U velkých letadel stabilizace vůbec,nebo s nepatrný ziskem, zde osazuji jet Avanti xs a potřebuji spolehlivost stabilizace. V LUA nastavení vypadá normálně, mimo CH 2 a 4 stabilizace jede normálně a u základních stabilizovaných kanálů je to myslím pevně daný. Jindra
Flasch RB u Yaka jsem dělalna na XE. Nejde flasch ani zde, nevím jaká byla v dubnu verze Ethosu, ale nenapadá mě nic jiného ,než novější vydání od té doby nereaguje na RB bez chyb. Zkuste někdo poradit co dělám špatně.
Naposledy upravil(a) Jindra dne čtv 04. črc 2024 19:21:56, celkem upraveno 1 x.

Jindra

Příspěvek od Jindra »

Zdravím, tak pokračuji. Podařilo se udělat flasch RB 35S. Normálně jsem postupoval jako, když flaschnu přijímač- to právě nešlo. Jelikož jsem nedávno flaschnul Neuron II 60 a tam to jde pouze přes PC pomocí STK a v návodu zde ve fóru pokud nejde tísíckrát, tak řekneme, aby se nastavil Sport tím ,že připojíme starý přijímač s Sportem nebo nový přepnutý konkrétní kanál na Sport a připojíme.
Postup - na RB jsem resetnul RX1 a TD R10 spároval na pozici RX2, tím RX1 zůstal volný potažmo pin první v pořadí ,který je určen na flasch a má Sport autodetekci. Na TD R10 jsem změnil 10 pin na Sport, přijímač zapnul napájením na např, devátem pinu + a - bez signálu. Desátý pin Sport jsem připojil na první pozici u RB žlutý signál a mínus, tím jsem předpokládal, že řeknu autodetekci , ať se hodí do Sportu stejně jak u STK a Neuronu. / popis p.Urbánka v ESC/. Provedeno vypnuto a ještě jednou zapnuto. Potom jsem vypnul napájení přijímače a odpojil RB od TD R10. Následně připojení RB z první pozice- RX
do rádia X20AW a zahájení flaschnutí, po pár vteřinách následné připojení napájení RB do pozice č.1 a začalo flaschování. Po čtyřech procentech jsem
vytrhnul nájení RB a flasch byl ukončen. Následné obnovení, již nešlo. Proto jsem zopakoval celý postup a po pár vteřinách dal napájení RB a s úspěchem flaschnul. Proč to tady vypisuji jak idiot ? :shock: Jednoduchá odpověď, nevím co způsobilo přesně rozjetí flaschovaní, buď naučení prvního vstupu na Sport a nebo po zahájení ,kdy se nic neděje po pár vteřinách připojení RB na napájení. Jinak s připojeným napájením před zahájením flaschnutí to nejde. Co jsem si , ale jist tak u mého Yaka, než šel letos prvně do vzduchu ,jsem v dubnu fleschnul TD MX i R 10 včetně RB a takové akce jsem s napájením atd.nedělal. Co zkazilo nadšení a předpokládal jsem ,že stabilizace zůstala na pinu 2 a 4 u RB nefunkční. RB jsem kupoval na podzim 23 a aktualizace FW není žádná, než ta jedna. Dílčí krok mám /po dvou dnech/ nikdy jsem neměl vadný přijímač nebo cokoli jiného/ nastavení RB stejné ,jak na mé první. Něco ještě nesedí :( Shrnutí::::: Popravdě z počátku jsem zkoušel flaschnout = rádio + připojená RB , rádio připojená RB a napájení RB, dále rádio + připojená RB a hned po zahájení připojit napájení RB nic nejde. Nyní rádio+připojená RB, zahájit flasch a čekat pár vteřin a zapnout napájení RB = flasch jde, dlouho čekat- nejde, rychle připojit napájení flash nejde.
Jindra.

Jindra

Příspěvek od Jindra »

Další informace: dnes jsem po konzultaci s p.Urbánkem došel do zdárného bodu. U RB nešla stabilizace pouze na CH 2 a 4 jinak ano, serva normálně funkční, to mě zmátlo. Pomohlo udělat selfcheck a stabilizace začala fungovat, pokud by nešly serva, nešla celá stabilizace bylo by to jiné. Začal jsem kontrolou zapnutí ,přiřazení serv atd.,ale selfcheck jsem nedělal a to byla ,ta podstatná věc. Opět další zkušenost. Jindra.

pstasek

Příspěvek od pstasek »

Normálně jsou zařízení při flashování napájena přímo z S.Portu rádia. To se zapíná automaticky po spuštění flashování a tudíž dojde i k "resetu" na který se čeká. Jelikož je RB napájeno z BECu a nelze ho napájet z portu, je třeba tento reset provést manuálně připojením externí baterie v momentě, kdy rádio čeká na reset. Tím se spustí flashování.

Propojení normálně pomocí krátkého krouceného S.Port kablíku, akorát pro jistotu odpojit červený.

Jan Urbánek
Administrátor fóra

Příspěvek od Jan Urbánek »

Staci cerveny misto sportu zapojit na jeden z kanalu RB pro serva, tim se probudi procesor pro flash.

Jindra

Příspěvek od Jindra »

Červený na PIN serva,to se nespustí. Nechal jsem odpojen červený a po zapnutí cca 3 vteřiny připojím napájení a rozjede se.Jindra.

Odpovědět

Zpět na „Redundancy bus“