Dobrý den,
mám prosbu, zda někdo z Vás náhodou má zkušenost s tímto https://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=128160
Jedná se mi o možnost nastavení ve vysílači přes telemetrii viz popis S.BUS2 nebo jiným způsobem, vlastním Taranis Q X7S, lze výškoměr nastavit i přes můj vysílač?
V popisu podpora Frsky není uvedena.
Díky za radu a zkušenosti, Petr
PS: nechystá Frsky něco pro podobného pro soutěže RES, F5J a podobné?
Foxy RES
Re: Foxy RES
Ano dokázal bych použít výškoměr nebo přijímač od Frsky se zabudovaným variem a naprogramovat vypnutí motoru ve 100m pro kategorii např RES.
V F5J by to již nešlo.
Ale nastává několik komplikací a ta hlavní Foxy RES a třeba Altis zaznamenávají do paměti dosaženou výšku při vypnutí motoru (F5J) nebo vypnutí motoru v kategorii RES
1. v těchto kategoriích je zakázáno používat telemetrii hlavně varia a výškoměru
2. po letovém kole je třeba vyčíst dosaženou výšku
Proto se musejí použít zařízení určená a schválená pro tyto kategorie.
Zajímalo mě zda se nechá Foxy nastavit i přes Frsky Taranis?
V F5J by to již nešlo.
Ale nastává několik komplikací a ta hlavní Foxy RES a třeba Altis zaznamenávají do paměti dosaženou výšku při vypnutí motoru (F5J) nebo vypnutí motoru v kategorii RES
1. v těchto kategoriích je zakázáno používat telemetrii hlavně varia a výškoměru
2. po letovém kole je třeba vyčíst dosaženou výšku
Proto se musejí použít zařízení určená a schválená pro tyto kategorie.
Zajímalo mě zda se nechá Foxy nastavit i přes Frsky Taranis?
Yak když je zakázáno používat varia a výškoměry, z čeho se pak má vyčíst dosažená výška.
Horus X12S, hromada přijímačů, čidel a letadel
Asi to tu špatně vysvětluju, v pravidlech je zakázáno používání telemetrie hlavně varia a výškoměru,
jde o soutěžní kategorii větroňů využívá se právě termika, tak proto.
Zařízení jako Altis nebo FOXY RES se využívá u verzí s elektromotorem, kde se po odlétání kola vyčte startovací výška.
Během letu nelze až tedy po odlétání.
Altis třeba NANO má malý display, kde se časoměřič odečte výšku do výpočtu bodů.
U FOXY se kontroluje max. výška, zda nebyla překročena (100m), ta se kontroluje na Jetiboxu nebo na vysílači po připojení.
Celou dobu mi jde o to zda je možné třeba i přes sport připojit FOXY RES a nastavit, případně přečíst po odlétání max. výšku při startu.
jde o soutěžní kategorii větroňů využívá se právě termika, tak proto.
Zařízení jako Altis nebo FOXY RES se využívá u verzí s elektromotorem, kde se po odlétání kola vyčte startovací výška.
Během letu nelze až tedy po odlétání.
Altis třeba NANO má malý display, kde se časoměřič odečte výšku do výpočtu bodů.
U FOXY se kontroluje max. výška, zda nebyla překročena (100m), ta se kontroluje na Jetiboxu nebo na vysílači po připojení.
Celou dobu mi jde o to zda je možné třeba i přes sport připojit FOXY RES a nastavit, případně přečíst po odlétání max. výšku při startu.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
SBUS2 je ciste Futabi komunikace a FrSky S.port nebo Fport to neumi, tzn nepujde to precist.
Díky, to jsem potřeboval vědět.