pozor na 3D mód Neuron 60A V2

vprheli

pozor na 3D mód Neuron 60A V2

Příspěvek od vprheli »

Zdravím,
dejte si pozor na neočekávané chování regulátoru v tzv "3D módu".
V popisu je napsáno "3D Mode: It activates a special mode in the ESC suitable for performing aerobatic maneuvers and 3D flight actions."
Není to však, jak by se dalo mylně předpokládat, nějaká optimalizace výkonu nebo odezva na změnu plynu. Tento mód přepne regulátor do režimu který je u reverzních regulátorů pro autíčka nebo lodě. Tedy motor se netočí když je páka plynu ve středu dráhy a nahoru nebo dolů se mění smysl rotace. Při páce v nule má tedy motor maximální reverzní otáčky.
Je to chování, které bych podle popisu v manuálu neočekával protože může mít katastrofické následky pro model nebo vás dokonce zranit.
Naposledy upravil(a) vprheli dne sob 31. srp 2024 3:56:03, celkem upraveno 1 x.

prikrylm

Re: pozor na 3D mód Neuron 60A V2

Příspěvek od prikrylm »

Např:

- sice řešené natáčením listů, ale taky "chce reverzní tah" - tam je navíc i vektorování tahu...

Obecně, když narazím na novou "fíčuru", tak je dobré si aspoň přečíst/najít/jinak se dozvědět, CO TO vlastně dělá. Pokud takovou věc zapnu, aniž jsem se pídil po účelu, tak (s prominutím) TO moje blbost je. Minimálně si vyzkoušet "na stole". Pravda, možná měli napsat 4D...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

vprheli

Re: pozor na 3D mód Neuron 60A V2

Příspěvek od vprheli »

Myslím si že tohle chování by mělo být naprosto jasně popsané, protože to NENÍ chování běžného leteckého regulátoru. To jste se nikdy nesetkal s něčím, co je potřeba vyzkoušet jenom ve vzduchu? Já očekával agresivnější reakci na plyn, rozhodně ne tohle.

Odpovědět

Zpět na „Regulátory ESC, SBEC“