Dobry den,
kamarad si poridil radio x9 lite a k nemu koupil modul r9m lite s prijimacem r9mm. Dali jsme to na kopteru a po uspesnem naparovani ji sli proletet. Na r9mm si koupil t antenu ipex 4 eu. Vse ma na koptere zapojene a umistene jako ja, ale signal u letani tzv. kolem hlavy strasne kolisa. Neni problem nahle stratit signal a padnout cca 300 metru daleko na primou viditelnost a asi 10m ve vzduchu. Resime ted, kde by mohl byt problem. V radiu to ma nastavene stejne jako ja na x7 tzn. eu 25mw. Netusim, jestli nebude problem s radiem treba? Jakoze neni odladene jeste a meli by jsme pockat na nejaky update fw v radiu? Za letu jsou obrovske propady rssi a pak rx loss a bum. U me na x7 nejprve varuje radio, ze je slabsi signal a ja vim, ze je cas se vratit. Pri testech jsem uletel 800 metru a nemel jsem na stejne nastaveni takove propady, jako kamarad na 50 metru. Prijimac a antenu na nem ma stejnou, i umisteni je stejne. Radio a modul mame jiny, ale stejne nastaveni. Dekuji a zaroven prosim o pripadne rady...
x9 lite a r9m lite
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: x9 lite a r9m lite
Zdravim,
aktualizovali jste R9ML a prijimac?
aktualizovali jste R9ML a prijimac?
Ne. Budeme se na to muset podívat, jaký je nejlepší způsob aktualizace prosím?
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Soubory dat na SD a flesh externi sachty pro modul a pomoci sport prijimac zespodu radia.
Jeste jeden dotaz. S.port na prijimaci mam volny a napadlo me, jestli muzu pripojit k radiu pouze ten a napajeni nechat na koptere? Jinak bych musel asi odpajet prijimac pred upgreadem fw.
Ne. Ale pokud mas uspesne rozjetu sport telemetrii, tak prijimac muzes flashnout pres FC pomoci serialpassthrough
No tak modul je aktualizovany spolu s prijimacem a bez efektu. Menili jsme i antenu na prijimaci a je to porad stejne. Ted budeme zkouset vylucovaci metodou kde konkretne je problem. Antena je teda ok a budeme zkouset jiny modul pripadne prijimac...