Jirkacbx: vidím to jako prima počin na zimní období, kdy to s lítáním není nic moc.
Vzhledem k tomu, že z pozemní techniky jsem zkoušel jen vytištěnou F1, která má ovládání, která má ovládání relativně* jednoduché, tak bude dobré mé nápady korigovat někým, kdo má s ovládáním aspoň nějaké zkušenosti.
Takže první, co mě napadá, je skutečně použít režimy. Má to své výhody, třeba v tom, že se název píše na displeji vysílačky

A v první fázi jsem stvořil ovládání jak popisuješ + SA na světla.
Tam je skutečně čerpadlo a servo ovládá ventil, který řídí rychlost pohybu hydrauliky? Pro výstup z vysílačky jsou takto ovládané hydrauliky nejjednodušší. Měl jsem sestrojené malé robotické rameno, kde jsem hydrauliky simuloval servama, takže simulovaná hydraulika by se taky dala.
A pokud se bude pojíždět, tak povypínat všechny hydrauliky?
Světla zatím "tupě" - SA nastaví kanál 8. Nevím, jak se ovládá čerpadlo, takže zatím S1 nastaví "výkon čerpadla/tlak", SC k sobě čerpadlo zapne, kamkoli jinam vypne.
Vzhledem k tomu, že se na bagru asi nebude nic trimovat, tak se mohou trimy použít k ovládání čehokoli (klidně další hydrauliky, blinky, světla, stěrače, startér, hydraulické nohy ...). X8R má s.bus, takže případné další kanály by se daly použít přes s.bus. Ať už přes nějaký ten dekodér (třeba
toto nebo si napsat vlastní třeba přes Arduino,)
Nakonec by to mohlo fungovat takto:
viewtopic.php?f=43&t=47#p176
---
* přidal jsem si ABS, tři režimy výkonu, ovládání brzdového světla... prostě hračička.
---- příloha ----
- bagr.ZIP
- bagr.txt na SD do MODELS, aby se mohl případně zobrazit "návod", co se čím ovládá.
- (871 bajtů) Staženo 741 x
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)