Uprava na lion pack
Re: Uprava na lion pack
To zcela nepochybně. Spínané zdroje obecně jsou největším zdrojem rušení (podle zátěže). Dost jsem se s odrušováním měničů v životě natrápil a pochybuji, že se "číňan" bude za ty peníze nějakým odrušováním zabývat. Ani to bezezbytku odrušit nelze. Zkus si pustit normální radio vedle nabíječky pod zátěží, spolehlivě zaruší všechna pásma. Osobně bych se volbě použití měniče v RC vyhnul, minimálně na telemetrii to mít vliv bude.
Prave jde o to min napeti, pri dvou lion je to nejakych 6 a nejake drobne Voltu.
Bude jeste Horus fungovat?, externi vf dil jeste pojede?
prijde mi to malo
Bude jeste Horus fungovat?, externi vf dil jeste pojede?
prijde mi to malo
Díky. To mi stačí.OK-VaVr píše: ↑úte 18. srp 2020 12:32:19To zcela nepochybně. Spínané zdroje obecně jsou největším zdrojem rušení (podle zátěže). Dost jsem se s odrušováním měničů v životě natrápil a pochybuji, že se "číňan" bude za ty peníze nějakým odrušováním zabývat. Ani to bezezbytku odrušit nelze. Zkus si pustit normální radio vedle nabíječky pod zátěží, spolehlivě zaruší všechna pásma. Osobně bych se volbě použití měniče v RC vyhnul, minimálně na telemetrii to mít vliv bude.
Supan
-
LiIon pack je 2S4P, takže dává 8,2V v nabitém stavu
-
funguje bez problému do cca 6,5V kdy mi ukazuje prádnou baterku
- juraj.jurej
Mám tu RM LiIon 2S 5000 mAh len v inom rádiu s podobným odberom. Výdrž cca. 10 hod. Za mňa kvalitný aku. poskladaný zo značkových článkov. Lepšie ako kupovať nieake fake články a robyť vlastný pack. Ak kúpite kvalitné články aj tak to lacnejšie nevíde. Dobil som, resp. vybil pri teste cca. 4400 mAh, tak že kapacita OK, môže to byť 5000 mAh. Odpor dobrý, zaťaženie vychádza cca. 3C. (deklarovaný je tuším 2C) To je 15A, toľko ani zďaleka netreba. (tu by stačilo aj 0,1C
)
Prikladám aj môj vzorček na výpočet "C" ak by niekto chcel.

Prikladám aj môj vzorček na výpočet "C" ak by niekto chcel.
FrSky Tandem X20
Otázka je, co jsou to značkové články. Těch lionek je už tolik, že se dají vybrat i neznačkové lionky, co mají velice slušné vlastnosti a od těch značkových se kvalitou vůbec neliší. Jen je třeba si dát pozor na nezvykle vysoké kapacity - cokoli nad 3400 mAh je podezřelé a většinou kapacita nedosáhne ani 1000 mAh a "tvrdost" končí na 0.5A. Před takovými je opravdu dobré dát ruce pryč.
Tieto baterie su zlozene z clankov 21700 , kapacita 4000-5000mAh je v poriadku.
Su objemovo o dost vacsie nez 18650.
Su objemovo o dost vacsie nez 18650.
- juraj.jurej
Aj keď sú často kvalitné pod iním názvom, tak sú to stále od značkového výrobcu. V tých továrniach pri určitom min. odbere si môžeš dať svoju nálepku a oni ti to vyrobia. Ja som bral ten aku. RM 5000 mAh, lebo som si mysle že si nebudú chceť pokaziť meno a nedajú tam nieake napodobniny a zatiaľ sa javý super. Skrátka kto potreju 2S 21700 LiIon pack môžem doporučiť.Bořík píše: ↑úte 25. srp 2020 20:25:07Otázka je, co jsou to značkové články. Těch lionek je už tolik, že se dají vybrat i neznačkové lionky, co mají velice slušné vlastnosti a od těch značkových se kvalitou vůbec neliší. Jen je třeba si dát pozor na nezvykle vysoké kapacity - cokoli nad 3400 mAh je podezřelé a většinou kapacita nedosáhne ani 1000 mAh a "tvrdost" končí na 0.5A. Před takovými je opravdu dobré dát ruce pryč.
FrSky Tandem X20
Články 21700 jsou, vzhledem k ostatním, nejnovější. Ještě se dají použít 26650, které mají také kolem 5000 mAh. Někde jsem četl, že právě Tesla postavila fabriku na ty články 21700, aby se daly použít do aut. Ale kapacita je jen o málo větší ( vzhledem k objemu ), jak u těch 18650.
- juraj.jurej
26650 budú už asi hrubé pre Horus X12S. Za mňa su LiIon aku. super do Tx. NiMh nemám rád, to už radšej NiCd z nostalgie.Bořík píše: ↑úte 25. srp 2020 21:48:28Články 21700 jsou, vzhledem k ostatním, nejnovější. Ještě se dají použít 26650, které mají také kolem 5000 mAh. Někde jsem četl, že právě Tesla postavila fabriku na ty články 21700, aby se daly použít do aut. Ale kapacita je jen o málo větší ( vzhledem k objemu ), jak u těch 18650.
Tu je niečo pre inšpiráciu: https://es.aliexpress.com/item/32839815886.html
FrSky Tandem X20
To je pravda, články 26650 jsou už natolik velké, že se do FrSky vysílaček nevejdou ... ani to není třeba, z článků 18650 je dost velký výběr.
Jinak ten modul pro Lionky od FrSky je velmi drahý - nabíjecí moduly na lion články jsou za pár korun.
Jinak ten modul pro Lionky od FrSky je velmi drahý - nabíjecí moduly na lion články jsou za pár korun.
- juraj.jurej
No to je extra drahý asi 10 násobne, ale berú to ako upgrade pre cieľovú skupinu čo majú na vlajkovú loď Horus X12. Je to odskúšane a asi aj kvalitnejšie osadené a presné, ako nab. modul za 2-4 usd. Myslím, že aj vlastná výroba, ktorá sa im trochu predražila.
FrSky Tandem X20
Ten modul pro Lionky je i z baterkou

modul s baterkou ... podle fotky tam je 8 článků, takže nějaké tužkovky NiMH. Jenže to s lionkama nemá nic společného.
Tento modul nedela Frsky a pack je z 14500 2s4p s vlastni elektronikou.
Zdravim, páni mám prosbu nějaké nové zkušenosti s jinými akumulátory do horuse x12s. Jak dopadly ty lion packy?
Já mám ten LiIon pack z obrázku výše (včetně nabíjecího modulu) a velká spokojenost, doba výdrže je o hodně lepší, je to opravdu poznat. Negativního nic, snad jen to, že NiMH mají tu výhodu, že se mohou skladovat plně nabité a vyhovuje jim to. Po přechodu na LiIon je potřeba kvůli životnosti LiIon skladovat nejlépe napůl nabité, takže nabíjet vždy před lítáním.
Aaaaleeee... stejně před lítáním musím nabíjet LiPolky, takže toto je jen další harant, na kterého musím myslet a kromě pohonných baterek dobít i vysílačku.
Celkem po několikaměsíční zkušenosti: Jednoznačně bych do toho šel znovu.
Škoda je, že se do Horuse nevejdou 2 kusy 18650, při dnešních hvězdných technologiích by to byla super baterka do rádia. Kdoví, třeba časem se vzmužím a udělám do rádia díru zakrytou takovým plastovým nádorem a ty 18650 nebo i některé z větších bratříčků (26650) tam voperuju.
Ale kdoví, když takto mi to vyhovuje. Jen se mi nelíbí že v tom LiIon packu co tam mám teď, je 8 ks baterek (2S4P). Dva články by se mi zdály lepší, to by mohl být důvod k té předělávce s nádorem.
Aaaaleeee... stejně před lítáním musím nabíjet LiPolky, takže toto je jen další harant, na kterého musím myslet a kromě pohonných baterek dobít i vysílačku.
Celkem po několikaměsíční zkušenosti: Jednoznačně bych do toho šel znovu.
Škoda je, že se do Horuse nevejdou 2 kusy 18650, při dnešních hvězdných technologiích by to byla super baterka do rádia. Kdoví, třeba časem se vzmužím a udělám do rádia díru zakrytou takovým plastovým nádorem a ty 18650 nebo i některé z větších bratříčků (26650) tam voperuju.
Ale kdoví, když takto mi to vyhovuje. Jen se mi nelíbí že v tom LiIon packu co tam mám teď, je 8 ks baterek (2S4P). Dva články by se mi zdály lepší, to by mohl být důvod k té předělávce s nádorem.
Da sa este niekde ten kit kupit? Na banggoode to uz nemaju.
- juraj.jurej
FrSky Tandem X20