Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1688
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od Jan Urbánek »

Pokud chceme aktualizovat vnitrni modul postupujeme tekto

Na SD kartu do adresdare FIRMWARE si umistime spravnu firmware. Nejsnadneji to jde pripojenim radia pres USB k PC, zvoleni mass storafe a na do objevene jednotku (nasdilene SD) nakopirujeme co potrebujeme.

Na hlavnim display podrzime SYS
image.png
vybereme zalozku SD karty
image.png
zde se nam listuje ulozeny FW
image.png
podrzenim kolecka vyvolame kontextove menu a zvolime flash vnitrniho modulu
image.png
zacne probihat zapis
image.png
dokonceni je indikovano obrazovkou
image.png
kontrolu verze muzeme vyvloat tak, ze spustime interni modul v modelu a na posledni obrazovce systemoveho nastaveni je polozka verze modulu a RX
image.png

Zbyšek
Příspěvky: 11
Registrován: úte 07. bře 2023 17:50:33
Bydliště: Rychvald

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od Zbyšek »

Pokud tento postup selže, kde může být chyba? Hlásí mi to ,,Device not responding" (zařízení nereaguje).
Dodržel jsem přesně výše popsaný postup.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1688
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od Jan Urbánek »

Je modul susteny? Funguje?

Zbyšek
Příspěvky: 11
Registrován: úte 07. bře 2023 17:50:33
Bydliště: Rychvald

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od Zbyšek »

V nastavení modelu je interní modul povolen. Jak poznám zda funguje, nevím. Problém je, že od zakoupení tohoto vysílače, jsem ho ještě nikdy nepároval s přijímačem. Až loni v létě. Ale nešlo mi to, tak jsem ho odložil a používal x9e.

Zbyšek
Příspěvky: 11
Registrován: úte 07. bře 2023 17:50:33
Bydliště: Rychvald

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od Zbyšek »

Zdravím vás páni modeláři, mám dotaz. Jde flešnout interni vysílacĺ modul X10 jinak než přes companion? Pokud ano tak jak?

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 634
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od ellet »

Ani nevím, že by to přes Companion šlo.
1. Nakopíruj vhodný soubor na SD kartu do složky FIRMWARE.
2. Nalistuj ten soubor (stiskem SYS, potom PGUp/Dn, potom FIRMWARE)
3. Stiskni ENTER na souboru, vyber a potvrď FLASH INTERNÍHO MODULU.
(Sakra nějak moc překlepů...)
Naposledy upravil(a) ellet dne pon 10. dub 2023 18:50:21, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1688
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od Jan Urbánek »

interni modul se fleshuje prs system opentx nebo ethos s SD karty.

Zbyšek
Příspěvky: 11
Registrován: úte 07. bře 2023 17:50:33
Bydliště: Rychvald

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od Zbyšek »

Díky za rychlou odpověd. Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřil. Myslel jsem tím, zda jde flešnout jinak než přes operační systém optx. Ten postup co mi napsal ellet znám. Mám čtyři frsky vysílače. X9D+, X9E, X7 a X10 Express. X9D+,X9E a X7, jsem flešnul výše uvedeným spůsobem bez jakýchkoliv problému. S X10 nemohu zanic na světě hnout. Pořád to píše ,,Device not responding" (zařízení nereaguje). Problém popisuji o pár řádek výše. Nevím si už rady. Uvažuji o koupi nového modulu. Otázka je, zda je problém v modulu. Poradí někdo co bych mněl ještě vyzkoušet?

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1688
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od Jan Urbánek »

pokud nereaguje doslo pravdepodobne k poskozeni modulu

Zbyšek
Příspěvky: 11
Registrován: úte 07. bře 2023 17:50:33
Bydliště: Rychvald

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od Zbyšek »

čím se mohl poškodit? nikdy jsem s tím vysílačem nelítal, nikdy nemněl napárované přijimače.

radekbenes
Příspěvky: 62
Registrován: pon 16. zář 2019 16:05:56

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od radekbenes »

Ahoj, zkusil bych se podívat do vysílače, jestli je ten modul dobře doraženej do konektoru. Taková blbost, ale nikdy nevíš... Pak bych si zkusil pustit analyzátor na jiném tvém vysílači a kouknul, jsetli se při aktivaci párování projeví vysílání modulu zvýšeným provozem ve spektru (je potřeba dělat někde,kde je v pásmu klid, sám na poli ... )Naposledy zkus pustit analyzátor na X10, jestli modul alespoň žije /provoz si udělej nějakým tvým jiným vysílačem. Tím možná získáš info o tom, že je modul kaput.
R.

vprheli
Příspěvky: 12
Registrován: pon 17. dub 2023 3:43:57

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od vprheli »

No mě ještě napadá zdali to nemůže být tím, že vysílač nemá FW s internallaccess. Řešil jsem něco podobného viz moje poznámka v OpenTX vlákně.

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 634
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od ellet »

Píše, že má X10 Express, tam nemá volba internalaccess co dělat.
Obecně se dá RF modul snadno zničit při provozu bez připojené antény (pokud nemá integrovanou nějakou "inteligenci" která tomu zabrání, to ví asi jen servis).

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1688
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od Jan Urbánek »

Koncovy zesilovac je konstruovany az na 250mW a je nastaven na 100mW tzn odpaleni je temer nemozne ale vetsi problem je staticka elektrina kdy je citlivy uz na 1kV ale clovek citi az zhruba 3kV muze tak dotykem na obnazeny konec anteny poskodit zesilovac.

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 634
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Aktualizace vnitřního modulu X10 pomoci OpenTX

Příspěvek od ellet »

Dík za předanou zkušenost i když zkoušet to radši nebudu. To zdůvodnění (bez antény) bude asi trochu složitější ale hlavně že víme, že to Horus vydrží.

Odpovědět

Zpět na „Horus X10“