Myslíte, že OpenTX přežije nebo bude na všech platformách nahrazen ETHOSem? Nebo spíše, myslíte, že zůstanou zastánci nebo také přejdou?
Osobně zřejmě do budoucna budu mít doma rádio s ETHOSem, jen vím, že svou X10 s OTX nikdy nedám z ruky

Ne nutně, v šablonách mixů je veškerá základní funkcionalita již obsažená (D/R, Expo, křivky,...). V případě nutnosti se pak dají mixy řetězit pomocí virtuálních kanálů (25-64), což v pohodě nahradí celou obrazovku vstupů. Výsledek je tak podle mého názoru přehlednější bez penalizace ve flexibilitě.
Nebylo by na čase založit tu Edge TX vlákno?prikrylm píše: ↑čtv 19. led 2023 10:17:23...lehké úvahy:
Používám LUA mixy. EdgeTX nemá LUA mixy. :-/
Nastavení s EdgeTX na dotykové obrazovce je fakt příjemné. Na nedotykové, tak nějak stejné. Stále zůstává možnost vše spáchat v PC.
EdgeTX uchovává modely v textovém formátu (yaml ), což otevírá mnohé možnosti od jednoduché přenositelnosti, přes lepší možnosti "popisků" až k možnostem případné rychlé editace.
Takže za mě OTX stále žije a u mě asi dlouho bude (viz první řádek úvah). Při nejhorším mám zdrojáky.
ETHOS jsem už trochu ztratil z mé pozornosti, co si pamatuju - čili můj názor! - tak proti OTX/ETX ETHOS odstranil obrazovku vstupů, takže pro komplikovanější modely nutně zkomplikuje mixer. Pro jednodušší modely je TO asi jedno. Navíc ETHOS z podstaty stejného/podobného mixeru jako OTX bude i podobně mocný, takže i s ETHOSem tak nějak "všechno" nějak půjde nastavit a bude fungovat. A pokud TO něco funguje jak má, je zbytek jen akademická debata.
Modeláři, lítači - chci lítat a nechci stavět, koupím něco hotového. Chci lítat ne přemýšlet nad nastavováním rádia - pořídím něco, co "se nějak nastaví". Pokud mi nedělá vrásky, jak je model postavený a lítá, nevadí mi, že nevím, jak rádio funguje a dělá (aspoň přibližně) to, co chci*, tak je přece všechno v pořádku.
----
* když nevím, co můžu od rádia chtít, budu spokojený s tím, co mi poskytuje.
Podle mě je podstatné to, že konfigurace přestal ukládat do "bin" (a do EEPROM) a ukládá je do yml (a na SD, všude). YML je lidsky čitelný formát. Krom lidské čitelnosti (a teoretické možnosti některé věci poměrně snadno upravit i v prostém textovém editoru, pokud člověk ví, co dělá) je to rozšíření možnosti popisků (třeba řádky v obrazovce serv mohou být pojmenovány delším textem, jak OTX) a daleko jednodušší přenosnost modelů mezi různými rádii.