Tak já do diskuze vnesu jiný názor leteckého modeláře, který má s Ethosem už reálné roční zkušenosti.
Po začátcích s Hitec Optic 6 v naprosto základním letadle jsem přešel na OpenTX v Turnigy T9X a od té doby jsem si říkal, že nic jiného už nechci. Postupně jsem měl několik různých rádií s OpenTX, až jsem skončil u X10S, který jsem postupně vybavil ISRM modulem jako vrcholem toho, co se dá s OpenTX mít. Vadil mi ale displej pod popruhem, což brání při předletové kontrole modelů. Pořídil jsem tedy X20S s tím, že přechod bude postupný, jak si Ethos bude získávat důvěru a stabilizovat se, a pokud by nevyhovoval, pošlu ho dál. Stáhl jsem si tenkrát simulátor a zkusil naprogramovat několik stávajících modelů, které jsem měl. 
Musím říct, že ač mám OpenTX v podstatě v malíku, v Ethosu libovolné letadlo nastavím rychleji. Například logika kolem zámku plynu je v Ethosu jeden přepínač v mixeru, zatímco v OpenTX jsou to dvě logické funkce a další řádek mixeru. Free mix v Ethosu se dá využít jako libovolný vstup/mix v OpenTX, takže nepřicházím o volnost ale navíc mám předdefinované mixy pro běžné funkce, takže nemusím pokaždé pípat stejnou logiku do všech modelů. Z nastavení mixu se dostanu do všech funkcí daného mixu od vstupu, dvojích výchylek, přes křivky až po výstup, aniž bych musel pořád skákat z obrazovky na obrazovku a pamatovat si souvislosti. Nic z pokročilých funkcí jako logické spínače, speciální funkce, křivky apod. však nechybí ani tady. Křivka učení při přechodu z OpenTX byla nenásilná a vše je v podstatě intuitivní.
Vývoj už se začíná stabilizovat, nová verze nevychází každý týden a zásadní bugy se už také neobjevují. Máme už stable větev a ta prochází dlouhodobějším testováním. LUA skripty už také máme k dispozici, jediné, co mi zatím chybí je prohlížeč logů, podobně jako 
Lview.
Pokud se mám vyjádřit k X20S jako takové, tak mám jen superlativy. Vysílací modul Tandem s ACCESS a integrovaným R9 je naprosto parádní a stabilní. Postupně mu svěřuju i dražší modely. Zároveň s ACCESS můžu používat všechny 3 rádia a snadno mezi nimi přepínat, což usnadňuje přechod. Ergonomie mi vyhovuje a dotykový displej velmi usnadňuje pojmenování mixů a tím zlepšuje přehlednost.
Já dnes Ethos chápu jako přirozenou evoluci FrSky ekosystému a k OpenTX už moc nemám důvod se vracet.