Ještě přidám třeba toto.
Kdysi jsem si pořídil zmíněný DSO 138 v "rozsypu" s plexi krabičkou asi za 450 Kč. Navíc jsem kdesi vyštrachal ještě sondu 1x + 10x. Na PPM to stačí. Možná bych dneska kupoval něco kompaktnějšího, protože se do toho strká extra baterka. Ale za ty peníze funguje pěkně. V této chvíli bych se po něčem lepším poohlížel jen, kdyby mi nestačilo 200 kHz vzorkování. Zatím stačí.juraj.jurej píše: ↑čtv 09. dub 2020 12:30:21Určite má taky modul svoje výhody na rozširovanie, ale ja by som skôr niečo hotové ako merák. Len aby to nebola úplná blbosť. Môžeš mi doporučiť tu:
https://www.banggood.com/search/oosciloscop.html
Niečo na tento štýľ
https://www.banggood.com/MUSTOOL-MT8206 ... rehouse=CN
https://www.banggood.com/DANIU-ADS5012H ... rehouse=CN
Hota nema merak proudu na balancnim konektoru, tzn ukazuje jen cast vybijeciho proudu. Celkova vybijeci zatez je 15W a z toho 10W na balancaku tzn ukazhuje jen do 5W z hlavniho portu.Bořík píše: ↑úte 26. kvě 2020 18:54:19Dnes jsem dostal nabíječku Hota D 6 DC a zkoušel jsem interní vybíjení - nastavil vybíjecí proud na 3A ( maximum ) a připojil tříčlánek Lipolek. A vybíjení se nastavilo na -0.4A a to tak zůstalo. Nabíječka by měla umět vybíjet 2x15W ( 15W na kanál ) a když to vynásobím, tak 11V ( tříčlánek ) x 0.4A = 4.4W .... nevíte někdo, proč tak málo ? Těším se na externí vybíjení ( odpory zatím ještě z Číny nedošly ), ale přece jenom by to chtělo s tím interním vybíjením trochu přitlačit na výkonu.
No tak to som nevedel. Ale môže to byť. Aj mne nedosahuje plných 30W (cca. 23W) a s tým balancérom to možno sedí. Teraz si vybíjam, keď chcem exte. 150W tak ma to už tak netrápi, ale predsa čo je psáno má byť dáno.Jan Urbánek píše: ↑čtv 28. kvě 2020 8:14:29Hota nema merak proudu na balancnim konektoru, tzn ukazuje jen cast vybijeciho proudu. Celkova vybijeci zatez je 15W a z toho 10W na balancaku tzn ukazhuje jen do 5W z hlavniho portu.Bořík píše: ↑úte 26. kvě 2020 18:54:19Dnes jsem dostal nabíječku Hota D 6 DC a zkoušel jsem interní vybíjení - nastavil vybíjecí proud na 3A ( maximum ) a připojil tříčlánek Lipolek. A vybíjení se nastavilo na -0.4A a to tak zůstalo. Nabíječka by měla umět vybíjet 2x15W ( 15W na kanál ) a když to vynásobím, tak 11V ( tříčlánek ) x 0.4A = 4.4W .... nevíte někdo, proč tak málo ? Těším se na externí vybíjení ( odpory zatím ještě z Číny nedošly ), ale přece jenom by to chtělo s tím interním vybíjením trochu přitlačit na výkonu.
1. Moja Hota H6 Pro vybíja interne 30W, tvoja 15W. Mne to 3S aku. vybíja cca. 2A, záleži aké je momentálne napätie. Tiež mi to nedá plných 30W resp. s tým balancerom dokopi to môže byť 30W, ako aj na tvojej cca. 15W. (trebá rátať aj nieaké straty, neprestnosti na konektoroch, vodičoch a podobne)Bořík píše: ↑úte 02. čer 2020 15:19:32A jak jsi, prosím, dosáhl těch 23W ?? Ať tam připojím jakékoli baterky, tak jsem se nikdy nedostal nad 4.8W - to by odpovídalo tomu, co psal pan Urbánek. Ale je to tak trochu nedomyšlené, protože koho zajímá, co je změřeno na hlavním portu, když ten hlavní údaj - celková zátěž je nedohledatelný a tak není vlastně ani možné zjistit, jakým proudem se ta baterka vybíjí. Zatím mně nepřišly výkonové odpory pro externí vybíjení, ale podle toho zapojení v návodu je jasné, že to externí vybíjení probíhá bez balančního konektoru, což je velká škoda, protože při tom vybíjení musí být na servisním konekoru připojený Lipostop-pípák. Škoda, že si to neumí ohlídat sama nabíječka.
Tak sa pochvál a daj nieaké foto na inšpiráciu. A parametre.Bořík píše: ↑ned 14. čer 2020 22:02:57Tak jsem konečně spáchal externí odporovou zátěž a konečně můžu vybíjet rozumným proudem - funguje to. Mám nad odpory 4 malé ventilátorky a jsou napájeny přes výstup USB, kde pomocí malého měniče za pár korun z Číny jsem nastavil 12V a ventilátorky spokojeně chladí. Akorát je s tím spousta práce, protože se všechno musí "překáblovat", než se vše zapojí tak, aby to fungovalo.
Doufám, že se časem pan Urbánek dozví, kde je problém s tím vnitřním vybíjením, protože při přípravě baterek do storage režimu je to externí vybíjení zdlouhavá práce. Ale je fajn, že ta možnost je.