Obdržel jsem 2ks přijímačů S8R. Jeden se mi podařilo napárovat s OTX 2.2.3 ve starším X9D+ (EU LBT) bez problémů. Druhý napárovat nešel.
Dle návodů na fóru jsem tedy přistoupil k aktualizaci FW TX na 2.3.15 s představou update i RX z rádia.
Po nahrání FW 2.3.15 sice rádio v boot režimu píše, že CurrFW: je 2.3.15, ale po běžném spuštění na 3. obrazovce píše, že očekává verzi 2.3V0039.
Při snaze o nastavení rádia (Dlouhý MENU) píše, že žádné nástroje k dispozici.
Nahrál jsem zpět verzi 2.2.3 ale TX až na hlášku o jiné verzi Curr FW se chová stejně.
V tomto stavu zřejmě nejsem schopen aktualizovat Bootloader a ani FW-RX příp. int.modulu.
Prosím o radu.(asi by mi nevadilo provozovaat nová RX pod původní v.2.2.3)
X9D+ chyba flash
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: X9D+ chyba flash
Predne si je dobre precist toto viewtopic.php?f=45&t=331
Pak zjistite ze opemtx Vam nepomuze a muzete se pustit do aktualizce interniho modulu
Pak zjistite ze opemtx Vam nepomuze a muzete se pustit do aktualizce interniho modulu
Z odkazu bych se zastavil na: " Bootloader se aktualizuje s OpenTX pres Companion nebo radio"
Provedl jsem nahrání FW do rádia s Companionem 2.3 a ze zobrazeného vyplývá, že bootloader se nepřehrál a ver.2.3.15 nepracuje korektně viz."
očekávání verzi 2.3V0039 a nastavení rádia.
1. Existuje vysvětlení proč v jedné dodávce jeden přijímač je spárovatelný a druhý ne?
2. Je správná cesta ke zprovoznění obou RX flashem FW RX a vnitřního modulu? Platí doporučení, že na poslední verzi bez ohledu na verzi OTX a bootloaderu.
3. Jak mohu odstranit hlášku očekávané verze 2.3V0039
4. Jak se mohu vrátit k verzi 2.2.3, když její opětná instalace s Companion 2.2 je výše uvedeným způsobem nekorektní?
Děkuji
Provedl jsem nahrání FW do rádia s Companionem 2.3 a ze zobrazeného vyplývá, že bootloader se nepřehrál a ver.2.3.15 nepracuje korektně viz."
očekávání verzi 2.3V0039 a nastavení rádia.
1. Existuje vysvětlení proč v jedné dodávce jeden přijímač je spárovatelný a druhý ne?
2. Je správná cesta ke zprovoznění obou RX flashem FW RX a vnitřního modulu? Platí doporučení, že na poslední verzi bez ohledu na verzi OTX a bootloaderu.
3. Jak mohu odstranit hlášku očekávané verze 2.3V0039
4. Jak se mohu vrátit k verzi 2.2.3, když její opětná instalace s Companion 2.2 je výše uvedeným způsobem nekorektní?
Děkuji
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Neprehral protoze jste to neprovadel pri vypnutem radiu. Lze i takto https://www.frsky-forum.cz/viewtopic.php?f=33&t=434
1. nevim, nase sklady jsou konzisteni maji tedy stejne verze
2. idealne drzet novejsi verzi RF protoze to resi problemy v prenosu
3. hlaska rika verze SD, tzn mate stary obsah SD karty.
4. proste reflash na 223
1. nevim, nase sklady jsou konzisteni maji tedy stejne verze
2. idealne drzet novejsi verzi RF protoze to resi problemy v prenosu
3. hlaska rika verze SD, tzn mate stary obsah SD karty.
4. proste reflash na 223
No jo, slepá důvěra k USB a Companionu 
Děkuji, zkusím.

Děkuji, zkusím.
Tak nevím, 2xS8R.(z2022/3) Naflashovány S8R_ACCST_2.1.0_LBT a do rádia XJT_ACCST_2.1.0_LBT. Vzorně ukončeno.
Oba se tváří napárované. Jen ten co se starým FW chodil, teď nechodí a ten co nechodil chodí ???
Oba se tváří napárované. Jen ten co se starým FW chodil, teď nechodí a ten co nechodil chodí ???
Po přestavení "žhavíkového" plynu, který jsem měl více než -80 a Seff Checku funguje. Proč se v "nefunkčnosti" se změnou FW vystřídali už se asi nedozvím.
V každém případě děkuji za spolupráci.
V každém případě děkuji za spolupráci.