X7 a ACCESS, ACCST, D16
X7 a ACCESS, ACCST, D16
Trochu se v tom ztrácím. Mám X7 s ACCST a provozuji přijímače s ACCST a D16. Když upgraduji X7 na ACCESS:
- vysílač mi bude pracovat s novými přijímači s ACCESS
- bude mi vysílač pracovat nadále s přijímači s ACCST a D16?
- vysílač mi bude pracovat s novými přijímači s ACCESS
- bude mi vysílač pracovat nadále s přijímači s ACCST a D16?
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: X7 a ACCESS, ACCST, D16
Ano ACCESS nese i D16 jenomze neni pro X7 dostupny
Není dostupný teď a bude, nebo není teď a nebude?
Takže pro X7 se ACCESS nedočkám?
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
U X7 ne
... určitě ano, viz:
"Otázka: Mohu aktualizovat předchozí produkty FrSky na firmware protokolu ACCESS?
Odpověď: Všechna rádia FrSky mohou být aktualizována na protokol ACCESS a přijímače......"
Takové normální politicko-marketingové rozhodnutí/prohlášení, které se bohužel jaxi nepotkalo s technickými možnostmi stávajícího/staršího HW (zatím bohužel nejen v nižší kategorii TX)...
Takže zůstat při ACCST (dokud budou dostupné RX), nebo doufat ve štěstí, že stávající TX dostane nový upgrade/TX modul a nebo .... blíží se konec roku = čas udělat si radost
"Otázka: Mohu aktualizovat předchozí produkty FrSky na firmware protokolu ACCESS?
Odpověď: Všechna rádia FrSky mohou být aktualizována na protokol ACCESS a přijímače......"

Takové normální politicko-marketingové rozhodnutí/prohlášení, které se bohužel jaxi nepotkalo s technickými možnostmi stávajícího/staršího HW (zatím bohužel nejen v nižší kategorii TX)...
Takže zůstat při ACCST (dokud budou dostupné RX), nebo doufat ve štěstí, že stávající TX dostane nový upgrade/TX modul a nebo .... blíží se konec roku = čas udělat si radost

No tak jeste ze jsem na to nekoupil hallovky. X7 uz je do budoucna mrtve radio nejspis, tak to dolitam dokud to pujde bez upgreadu a pak asi neco lepsiho 

Ano, je to na dvě věci, rádio mě parádně sedne do ruky, mám ho v provedení "S" a za pár let k němu neseženu přijímače 

- JoskaPilot
Trochu se to příčí , rádia s OpenTX se odstřihnou z obchodních důvodů co? To už asi neprogramují nadšenci co myslí na RC piloty.
Pánové nejste v tom sami. My s rok starým Horus X10 sice máme slíbenou konverzní sadu, většina si ji pořídí a jak sleduji ceny, tak i se slevou to bude pro FrSky ziskový. Její instalace ale nebude jednoduchá a tak zůstane sada "v šuplíku" na horší časy....
FrSky bude řešit ACCESS, pro starší systémy nebudou kapacity. Toho využije Jumper nezatížený ACCESSem, tak přijímače snad budou.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Instalace modulu je o odpojeni anten, sam modul je na konektoru a zase zapojeni anten. Co je na tom sloziteho?
Že to tak jednoduchý nebude vidím tady: https://www.horusrc.com/en/frsky-x10-access-kit.html. Vidím jen hromadu pájecích bodů (bez konektorů, zejména u PARA - i když nebude k provozu nutný, možná).
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
To je modul BT, ten neni potreba ten je jen pro ucitel /zak
No, je to kompromis ale třeba pro mě přijatelný.Jan Urbánek píše: ↑pát 04. říj 2019 14:21:39To je modul BT, ten neni potreba ten je jen pro ucitel /zak
A není ani malá naděje ze by i u X7 byl nový RF modul k dispozici někdy v budoucnu?
-
Priznam se, ze s v tom trochu ztracim.
Kdyz do QX7 koupim R9M 2019 a nahraju OpenTx 2.3, tak by mi to melo jet pres ACCESS? Samozrejme nahraju spravny fw i na R9 prijmace. Tam to vypada, ze ACCESS fw podporuji i starsi ne-OTA verze.
Je ma uvaha spravna?
Kdyz do QX7 koupim R9M 2019 a nahraju OpenTx 2.3, tak by mi to melo jet pres ACCESS? Samozrejme nahraju spravny fw i na R9 prijmace. Tam to vypada, ze ACCESS fw podporuji i starsi ne-OTA verze.
Je ma uvaha spravna?
Odbornou odpověď máš ve vláknu o modulech, tady
-
Takze vlastne s QX7 nema smysl vymenovat modul R9m za R9M2019, protoze tim rychlejsi ACCESS protokol neziskam. Diky.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Ne, ale v budounu pokud zmenite radio jen fleshnete R9M2019