Flash komponent pomocí X20
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Flash komponent pomocí X20
Pozadovane soubory s FW si ulozime na SD kartu do adresare FIRMWARE
Propojíme kabelem 1:1 smartport na rádiu se smartport na prijimaci.
Radio u výkusu je signal
Prijimac treba X8R
Zvolime prohlizec souboru
Vybereme firmware pro dany prijimac
podrzime kolecko a zvolime flesh externiho zarizeni
pockame na dokončení
Propojíme kabelem 1:1 smartport na rádiu se smartport na prijimaci.
Radio u výkusu je signal
Prijimac treba X8R
Zvolime prohlizec souboru
Vybereme firmware pro dany prijimac
podrzime kolecko a zvolime flesh externiho zarizeni
pockame na dokončení
Re: Flash komponent pomocí X20
Čo znamená na FIRMWARE pre S prijímač koncovka vtail?
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Tzn ze stabilizace bude pouzitelna jen pro Vtail zadky
Prosím o radu
Chtěl jsem udělat flash přijímače archer GR6 přes int.ota dle návodu p.Urbánka a vybral položku ve firw.rádia G-RX6 access 2.1.7 a tím jsem jej znefunkčil ,při zapojení aku pouze problikne zelená led,zhasne a samozřejmě ho rádio vůbec nevidí,počítám že jsem nahrál do přijímače špatný soubor a možná ho tím i zničil
Je nějaká cesta zpět
Děkuji a všem hezký den
Chtěl jsem udělat flash přijímače archer GR6 přes int.ota dle návodu p.Urbánka a vybral položku ve firw.rádia G-RX6 access 2.1.7 a tím jsem jej znefunkčil ,při zapojení aku pouze problikne zelená led,zhasne a samozřejmě ho rádio vůbec nevidí,počítám že jsem nahrál do přijímače špatný soubor a možná ho tím i zničil
Je nějaká cesta zpět
Děkuji a všem hezký den
Vybrat správný sw a zkusit flash přes S.Port taky nejde?
Ano to mě nenapadlo,už je to v pořádku
Moc ti děkuji za navedení
Moc ti děkuji za navedení
Ahoj lidi, prosim o radu ohledne flashovani. Pokousim se aktualizovat firmware na TD SR12 pres X20S.
Na prijimaci jsem nastavil port 12 jako S.Port. Pote jsem vypnul prijimac, odpojil vsechny konektory a propojil port 12 s radiem. V prohlizeci souboru jsem vybral firmware TD_R12_SR12_1.0.11.frsk a dal Flash externiho zarizeni. Nejdrive se objevilo, ze resetuje zarizeni. Prijimac cervene blika. Pote napsalo, ze zarizeni neodpovida. Puvodni verze prijimace je 1.0.5 a vysilac je aktualizovany (krome vysilaciho modulu, nova verze modulu dela problem se senzory, proto zkousim aktualizovat prijimac)
Delam neco spatne?? Diky
Na prijimaci jsem nastavil port 12 jako S.Port. Pote jsem vypnul prijimac, odpojil vsechny konektory a propojil port 12 s radiem. V prohlizeci souboru jsem vybral firmware TD_R12_SR12_1.0.11.frsk a dal Flash externiho zarizeni. Nejdrive se objevilo, ze resetuje zarizeni. Prijimac cervene blika. Pote napsalo, ze zarizeni neodpovida. Puvodni verze prijimace je 1.0.5 a vysilac je aktualizovany (krome vysilaciho modulu, nova verze modulu dela problem se senzory, proto zkousim aktualizovat prijimac)
Delam neco spatne?? Diky

- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Uvaha dobra ale pro flash nefunguji nastavovane veci ale je potreba uzit HW port. Proto jsem udelal tuto tabuku viewtopic.php?f=44&t=1047 kde se rika ze ten may sport na strane u daneho prijimace je jpouze na aktualizaci ale ne na senzory. Tzn je potrteba pouzit ten mikrokonektor a dodavany kablik.
Dalsi moznosti je flash pres OTA viz videonavody v sekci ethos
Dalsi moznosti je flash pres OTA viz videonavody v sekci ethos
Aha, uz to vidim. Prehlidl jsem ten pin "Upgrade" na konektoru. Dekuji pane Urbanku
Predpokladam tedy, ze se zapojuje Gnd a Upgrade a pin Vcc jako napajeni.

Predpokladam tedy, ze se zapojuje Gnd a Upgrade a pin Vcc jako napajeni.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Ano je tam konektopr upgrade. klasicky signal a + a - a tim se bude i rx pri aktualizaci zivit.