X20R problém s neutrálama
Re: X20R problém s neutrálama
Už jsem pochopil. Cosi zažitého z minula mě nějak zmátlo. Už jsem tak nějak vše nastavil,pouze střední křidýlka se mi v režimu přistání (motýl na konci křídel) o cca 2mm také zvedají s těmi koncovými. Tam jedině mě napadlo je z camber mixu vyhodit a mixovat je samostatně dle koncových. Možná je to nesmysl,ale zkusím politat a uvidím jestli ty zvednutý konce budou vůbec třeba. Spíše mě to rozčiluje, že na to nemůžu přijít.
Ještě jak koukám na ty obrázky, tak to zobrazení po kanalech mi není jasný. Mám navolen Camber mix jako závislá jsou označena pouze položka křidélka. To je zřejmě myšleno jako všechna křidélka. Ale je tam nastavena v tomto mixu i VOP a označena vůbec není a klapky také ne. Samozřejmě jsem přepínal postupně všechny tři letové režimy. Přitom ta VOP funguje.
Co je myšleno tím "jako závislá jsou označena"? Jak označena?
Mixer v ETHOSu je pořád "stejný" vyberu např Camber, zvolím vstup (slider?) a v mixeru určím do kterých serv se bude posílat signál ze zdroje. V případě camber může být např dvě křidélka, dvě klapky a (kompenzace) VOP.
Když se pak kouknu (z pohledu serv) na servo křidélka, vidím, že křidélko ovlivňuje (nejspíš) signál mixu křidélek a signál mixu camber.
Když se podívám na servo výškovky vidím, že jej ovlivňuje signál mixu výškovky a signál mixu camber.
Signály jednotlivých řádků mixeru ovlivňující dané servo se (většinou) sčítají.
Nic složitějšího.
že se jednotlivé řádky mixeru dají "vypínat" a že v řádku mixeru můžou být další složitosti typu podmíněného vybírání křivek a pod. bych ještě nechal stranou.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Reagoval jsem na příspěvek ps tasek s obrázky předešlého příspěvku a to že pokud kouknu na mixy třeba Camber, vidím co všechno se sčítá na výslednou hodnotu (označeno zelenýma tečkama). Já tam mám zeleně označenou pouze položku Křidélka. Na výstupu jsou v mixu další položky, jako Flap, VOP. , ale ty tam nemám. Ale fungují.
Pokud řádek není označený zeleným puntíkem, tak je řádek mixu neaktivní. Deaktivovat se dá červeně označenými položkami. Tedy "nějakým" spínačem a letovými režimy.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Ještě se zeptám. Když si aktivují letové režimy na přepínač tři polohy ,lze je vytvořit v letových režimech všechny najednou a potom provést aktivaci v mixech (myslím ve kterém je co aktivováno),nebo se musí vytvořit letový režim jeden konkrétní,potom v mixech nastavit a přejít na další a nastavit. Když nedám povolit vždy a označím fajfkou pouze ten co chci,chodí mi pouze ten jeden a po přepnutí na další je nefunkční. Musím mít zafajfkovany všechny tři možnosti, jinak to nefunguje.
Tak nakonec se zadařilo. Vše nastaveno a funguje. Všechny mixy jako volné a křivky v podstatě nejsou třeba, pouze jejich koncové body. Tak děkuju za trpělivost. J.