Dobrý den, mám x20R a nedaří se mi přidat obrázek modelu do Tx. Obrázek mám v předepsané velikost (o něco menší), barva 8bit a pokud to nakopíruju do Tx , tak se mi to tam objeví s původně nastavenými modely, ale na displeji vysílače nic. Mám to upraveno v Corelu, stejná koncovka,počet znaků dodržen, velikost také. Nemůže být problém toho převzorkování v Corelu?
Pro upřesnění: rozlišení 294x220, 72dpi, paleta 8bit, uložený formát BMP Win Bitmap, název : PIKE.bmp, nebo jesm zloušel PIKE1.bmp
Zobrazení obrázku modelu v Tx
Re: Zobrazení obrázku modelu v Tx
Tak jsem do dokopal. Snad to někomu pomůže. Nakonec v zoufalství jsem nedodržel návod, obrázek z běžné fotky zmenšil na požadovanou velikost v malování ve Win a uložil v Jpg. a funguje to bez problémů.
A co použít nástroj v Ethos Suite, který je na toto určen? 
Kenumis
X10S - ETHOS
X10S - ETHOS
Jestli myslim to samé, neboli připojit pc a přez suite obrázky nahrát. Bohužel ve formatu to bmp nebere. Jpg bez problému,ale samozřejmě přez suite. Jestli jsem pochopil pripominku.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Snadne, najit zde https://www.skyraccoon.com/
stahnout pro dane radio a ulozit do bitmaps models
Také jsem to řešil. Hlavně kvůli transparentnosti.
Pokud chceme mít fotku svého modelu v té barevné kombinaci, co máme a nestačí nám si vybrat z knihovny, kterou zmiňuje pan Urbánek je potřeba dodržet nějaké požadavky na obrazový formát.
OS umí samozřejmě pracovat jak s BMP, tak PNG (samozřejmě i další, ale tyhle dva se lépe hodí na podobnou grafiku). Oba umí transparentnost. Vnitřní procesory STM32 umí rychleji pracovat s BMP, je to také jednodušší formát. Ostatně složka se také jmenuje bitmaps nikoli images jako tomu je u OpenTX. U BMP je potřeba ji uložit ve 32 bitivé hloubce, což například zhora zmiňovaný Corel neumí. Chybí tam tzv. Alfa kanál průhledné barvy, což je právě chybějících 8 bitů.
Moje doporučení:
Pokud chceme mít fotku svého modelu v té barevné kombinaci, co máme a nestačí nám si vybrat z knihovny, kterou zmiňuje pan Urbánek je potřeba dodržet nějaké požadavky na obrazový formát.
OS umí samozřejmě pracovat jak s BMP, tak PNG (samozřejmě i další, ale tyhle dva se lépe hodí na podobnou grafiku). Oba umí transparentnost. Vnitřní procesory STM32 umí rychleji pracovat s BMP, je to také jednodušší formát. Ostatně složka se také jmenuje bitmaps nikoli images jako tomu je u OpenTX. U BMP je potřeba ji uložit ve 32 bitivé hloubce, což například zhora zmiňovaný Corel neumí. Chybí tam tzv. Alfa kanál průhledné barvy, což je právě chybějících 8 bitů.
Moje doporučení:
- Použít grafický program (Corel/Photoshop aj.) a upravit si obrázek do požadovaných rozměrů (300x280 pro X20)
- Ořezat na transparentnost, to znamená, že v editoru bude pouze jedna vrstva a průhledné bývá vykostičkované
- Uložit jako PNG. Přesvědčit se, že je opravdu transparentní
- Nainstalovat si PixelFormer a uložit obrázek jako BMP s Alfa
- Výsledek je 32 bitová BMP která je transparentní a funguje na obou barevných nastaveni (tmavá / bílá) vysílače
- Přílohy
-
- Dandy.bmp (328.18 KiB) Zobrazeno 3663 x
-
Ne tak docela, alespoň ne u mého nového X20R. Kolonka Obrázek modelu na stránce Upravit model je zásadně šedá, neaktivní. Na stránce Prohl. souborů jsou k dispozici tři záložky; Rádio, SD karta a Flash. Na záložce Rádio ve složce bitmaps jsem musel vytvořit podsložku models (nebyla tam - divné) a do ní jsem nahrál předpisový obrázek pomocí Ethos Suite. Je tam, jde otevřít, ale v úpravě modelu ani ve widgetu se k němu nedá dostat. Na záložce Flash je rovněž ve složce bitmaps/models nahráno asi šest obrázků. Widget je nenabízí, v úpravě modelu nelze zobrazit. Už si nevím rady.Jan Urbánek píše: ↑pon 23. pro 2024 9:17:25Snadne, najit zde https://www.skyraccoon.com/
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
U R a RS jsou v system nastaveni preklikavace kde se urcuje co kde ma system hledat, tim urcim jake uloziste obsahuje jakou polozku.
- Přílohy
-
- 7n2n3e4r.bmp (1.55 MiB) Zobrazeno 2798 x