Aktualizace firmware X20

Maco33

Re: Aktualizace firmware X20

Příspěvek od Maco33 »

V lednu jsem upgradoval svůj X20S na nový fw.1.6.0 a TD ISRM 3.0.1. Dnes jsem chtěl lítat s modelem větroně RX ARCHER HW1.2.0 a FW2.1.14. Okamžitě po vzletu začal vysílač hlásit nízké hodnoty RSSI a VFR (viz.obrázek). Okamžitě jsem přistával, max vzdálenost byla tak 50metrů. Co si o tom mám myslet. V předešlé verzi jsem nikdy neměl problémy a teď toto. Už mě to začíná zlobit (velmi slušně řečeno). Z diskuzí vidím, že nejsem sám. Existuje nějaké řešení. Příspěvek jsem dal také na RCGROUPS, ale raději bych diskutoval v češtině.Obrázek
Přílohy
image.png

Jara11

Příspěvek od Jara11 »

Dneska jsem zkoušel dosah na zemi, bohužel neznám přesně co je to RSSI.... atd Pořád se stím taky tak nějak peru. Kde se dá stáhnout to jste sem dal. Dal jsem do vysílače kartu a dal ukládání na kartu. Tam ale nic co by se dalo po letu otevřít není. Je to někde popsané, jak ukládat a potom prohlížet? Děkuju J.

Maco33

Příspěvek od Maco33 »

Musíš si zapnout logování, dej si třeba na nějaký spínač. Dále musíš povolit logování u všech prvků, které chceš zaznamenávat. NA kartě se ti potom vytvoří v adresáři LOGY (nebo tak nějak) soubor s názvem příslušnáho modelu, datum, čas... Je to tuším csv formát. Tento soubor potom můžeš načíst do Companion programu. Program si musíš stáhnout a nainstalovat.

Jara11

Příspěvek od Jara11 »

Tak děkuju, ale to jsem skončil a už to raději nepotřebuju :lol: Jsem rád, že až doposud jsem vše potřebné nastavil a kdyby mi někdo udělal reset a klekla záloha v PC, tak končím s modelařením. Znovu už ne....

Jara11

Příspěvek od Jara11 »

tak mi to nedalo. Logování hodnot mám zapnuté, vytvořilo si to soubor na kartě s koncovko csv a nabízí mi to zobrazení v CL (castle link), ale nic tam uloženo není. Pouze jakási teplota. Jediný co jsem neudělal je jak píšeš to zapínání některým z vypínačů a to jsem zatím nenašel, kde se to nechá nastavit.

Maco33

Příspěvek od Maco33 »

Tak vyřešeno, pomohl downgrade přijímače Archer R4 na FW verzi 2.1.2.
Zkoušel jsem to několikrát (vysílač a přijímač vždy na stejném místě), vždy stejný výsledek:
FW.2.1.12 a 2.1.14 RSSI 48 VFR 65
FW.2.1.2 RSSI 80 VFR 100%
Jiný FW jsem nezkoušel. Možná to někdo jiný zkusí ;-)
Můj názor - chyba FW 2.1.14 pro ARCHER R4.

Jestli se pletu, tak mě opravte, v důsledném dopručení pro upgrade vysílače na ver.1.6.0 a TD ISRM 3.0.1 bylo, že všechny přijímače se musí upgradovat na 2.1.14.
Tož nevím, co si o tom myslet.

Maco33

Příspěvek od Maco33 »

4Jara11
"Hledej Šmudlo" :D Logování zapneš kterýmkoliv přepínačem (spínačem) jako kteroukoliv jinou funkci. Ovšem aby ti to logovalo hodnotu kterou chceš, musíš si to u nastavení této hodnoty zanout, platí i pro telemetrické hodnoty.

Jara11

Příspěvek od Jara11 »

Logování u jednotlivých funkcí zapnuté mám, to je mi jasný, ale to se přiřazuje každá jedna požadovaná funkce k přepínači. Nějak jsem neobjevil, kde by se měl ten přepínač přiřazovat.

Odpovědět

Zpět na „Tandem X20“