Ethos aktualizace 1.6.0

ZS-Man

Re: Ethos aktualizace 1.6.0

Příspěvek od ZS-Man »

pstasek píše:
úte 14. led 2025 18:41:51
.
Dále 8x Xact servo, každé hlásí:
.
Ahoj, co OTA aktualizace serv a nutnost je kvuli tomu odpojovat? Stejně tak když je více přijímačů. Nemáte někdo nějaké "zákulisní" info, jestli se v tom něco chystá?
Můj setup je o proti vám sice miniaturní (4x servo+Archer RS v F3K), ale serva jsou bez konektoru napřímo naletované na jeden kablík k přijímači. Chtěl jsem připojit VarioADV, ale na to musim aktualizovat RX. To by ješte šlo, na něm mám konektor, ale pak si RX přestane povídat se servama která taky potřebují aktualizaci. No a tam jsem v pasti. Jasně, toto jsem si zpusobil sám tim bezkonektorovým řešením, ale při tom množství ruzných serv a senzoru a to všechno s aktualizovatelným FW, by nějaký pokročilejší systém OTA aktualizaci byl určitě velkým přínosem.
Ja to zkusil tady: https://github.com/FrSkyRC/ETHOS-Feedba ... ssues/2956
ale zatím to asi nemá moc prioritu... Tak třeba budete mít chuť to tam občas taky nakousnout a zkusit popostrčit :-)

A letu zdar :D

pstasek

Příspěvek od pstasek »

To je opravdu zapeklitá situace a bohužel aktualizace více zařízení najednou je velký špatný i v případě více přijímačů zároveň. Poprvé jsem zkusil update dvou TD MX připojených do RB zároveň a oba byly umrtvené. Naštěstí po drátě se daly oba oživit. Pokud flashuju po jednom, není s OTA problém.

U serv to bude asi ještě složitější, protože byť se dají flashnout skrz vestavěný port v rádiu, Xact nastavovací skript přes něj nefunguje. Konfigurace je naopak možná pouze přes přijímač. Serva ani jiné senzory se pokud vím flashovat OTA nedají vůbec.

Myslím, že pro účely flashování se používá úplně tupá seriová komunikace s handshakem a to funguje pouze 1 to 1. V případě OTA v rámci ACCESS to musí podporovat obě strany a tam ta sériová komunikace probíhá v režimu párování a to pouze pro registrované přijímače, jinak by hrozilo, že mi někdo flashne model na poli.

ZS-Man

Příspěvek od ZS-Man »

The F.Port 2.0 is enhanced to allow the host device to communicate with several slave devices when formed into a chain. All the connected devices can be upgraded and configured by the ACCESS radio over the air.
Pořád doufám že s tím ve Frsky nějak počítají, když už to uvádějí jako hlavní rozdíl mezi F.Port 1.0 a F.Port 2.0 :D

Jindra

Příspěvek od Jindra »

Já aktualizují přijímače po jednom přes OTA, serva nutně přes přijímač po jednom a stejně nastavení parametrů jinak se dějí věci. Výhoda, vytahám to z RB nebo přijímače a jedu.

pstasek

Příspěvek od pstasek »

Pro nastavení parametrů serv už netřeba po prvotním nastavení ID a vyhledání senzorů odpojovat. V obrazovce telemetrie stačí na libovolný senzor od konkrétního serva podržet pro menu a zvolit Nastavení senzoru. Volá se Xact skript pro konkrétní servo.

Jindra

Příspěvek od Jindra »

Podívám se na to,budu nastavovat další stroj, nevěděl jsem ,že už to takto jde.

Habasek

Příspěvek od Habasek »

Nemohu nikde najít proč není Ethos 1.6.0 pro X12S Horuse (nevidím ani pro X10) ... bude?

pstasek

Příspěvek od pstasek »

Habasek píše:
ned 09. úno 2025 9:52:06
Nemohu nikde najít proč není Ethos 1.6.0 pro X12S Horuse (nevidím ani pro X10) ... bude?
Problém je s 3.0.1 firmware pro ISRM modul, kde narazili na nějaké HW limity, takže to zatím vypadá, že 1.5.19 je poslední štace pro Horusy.

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

Ono TO zas tak moc nevadí. EdgeTX pro Horusy je a podle mě je furt lepší jak ETHOS.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

Jara11

Příspěvek od Jara11 »

V náhledu Etosu mi to píše, že 1.6.0 je zastaralá. Ono je něco novějšího?

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

Jara11

Příspěvek od Jara11 »

Děkuji

Odpovědět

Zpět na „ETHOS“