Jak nastavit hodnotu na stopkách
Jak nastavit hodnotu na stopkách
Přenáším na Ethos jeden model z Futaby, kde mám jedny stopky jako měřič "motohodin" (např. kvůli údržby). Chtěl jsem udělat totéž na Ethosu, kde jsem sice přišel na to, jak udělat stopky, které poběží v nějakém letovém režimu a budou si trvale pamatovat hodnotu, ale nepřišel jsem na to, jak na nich nastavit čas takový, s jakým jsem skončil na té Futabě, aby mi to jako "pokračovalo" dál.
Poradí mi někdo?
Poradí mi někdo?
Re: Jak nastavit hodnotu na stopkách
To něco se jmenuje "Persistent" "trvalé", volba u nastavení stopek úplně dole. (mám jen sim, takže "english")
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Ehm... ne.
Píšu, že jsem přišel na to, jak si mají trvale pamatovat hodnotu, takže ano, Persistent tam nastaveno mám a funguje to.
Na co jsem nepřišel je to, jak inicializovat hodnotu stopek na jinou než 00:00:00. Z Futaby mám "tachometr" na 1:22:48 a toto chci nějak přenést do Ethosu, aby mi to pokračovalo dál v počítání motohodin od těch 1:22:48 nahoru.
Znova jsem prošel celé menu, ale nezjistil jsem to. Napadlo mě, že by to šlo pořešit jednorázovým spuštěním nějakého LUA scriptu, protože třída "timer" má metodu value(), která umožňuje i hodnotu nastavit, ale netuším jak to celé poskládat do nějakého kódu, v LUA jsem nikdy neprogramoval a do Ethosu už vůbec ne.
Píšu, že jsem přišel na to, jak si mají trvale pamatovat hodnotu, takže ano, Persistent tam nastaveno mám a funguje to.
Na co jsem nepřišel je to, jak inicializovat hodnotu stopek na jinou než 00:00:00. Z Futaby mám "tachometr" na 1:22:48 a toto chci nějak přenést do Ethosu, aby mi to pokračovalo dál v počítání motohodin od těch 1:22:48 nahoru.
Znova jsem prošel celé menu, ale nezjistil jsem to. Napadlo mě, že by to šlo pořešit jednorázovým spuštěním nějakého LUA scriptu, protože třída "timer" má metodu value(), která umožňuje i hodnotu nastavit, ale netuším jak to celé poskládat do nějakého kódu, v LUA jsem nikdy neprogramoval a do Ethosu už vůbec ne.
Omlouvám se, slepý su nevidím... Taky nevidím, jak inicializovat stopky, co čas přičítají na nějakou jinou hodnotu jak 0. A ani mi to nedává moc smysl.
Pokud chci hlídat motohodiny a "pokračuju", tak stačí "nečekat" na (např) 4h ale třeba 2,5h, ne? A přidat nějaký logický spínač, který mi tuto hodnotu pohlídá. Po té, co doběhne požadovaná doba, tak stopky hlídat na dobu novou...
LUA bych zvládl, ale ETHOS mám jen jako simulátor a tam nevím jak (a jestli) lze LUA nějak testovat. Jestli na TO příjdu, dám vědět.
Pokud chci hlídat motohodiny a "pokračuju", tak stačí "nečekat" na (např) 4h ale třeba 2,5h, ne? A přidat nějaký logický spínač, který mi tuto hodnotu pohlídá. Po té, co doběhne požadovaná doba, tak stopky hlídat na dobu novou...
LUA bych zvládl, ale ETHOS mám jen jako simulátor a tam nevím jak (a jestli) lze LUA nějak testovat. Jestli na TO příjdu, dám vědět.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Teoreticky by mohlo stačit to nakopírovat někam na c:\něco\někde\Ethos\scripts a mělo by se to tam normálně objevit a dát spustit.
Kdyby ne, nabízím se jako tester.
Zkusil jsem napsat asi poněkud naivně dvouřádkový skript
A tohle mi to odmítá spustit (nebo nevím, jak to spustit). Ale něco mi říká, že takhle jednoduché to nebude.
Kód: Vybrat vše
local timer = model.getTimer(0)
timer:value(123)
No, ono to LUA, vypadá, že může být akorát pro Widget nebo extra fce a to má jakási pravidla. Alias je potřeba TO zabalit do nějaké struktury. Ale zatím se mi nepodařilo simulátor přesvědčit, aby vůbec něco viděl, natož, aby něco dělal...
No a můžu s tím nějak pomoct? Máš něco, co bych mohl zkusit, aby se zjistilo jestli je problém ve skriptu nebo simulátoru?
Dělal jsem jiné věci a tohle jsem úplně pustil z hlavy. :-/
Navrhuju, pokud jde o čas údržby motoru, tak udělat údržbu motoru a časovač se může nechat na nule.
Navrhuju, pokud jde o čas údržby motoru, tak udělat údržbu motoru a časovač se může nechat na nule.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Napad na moznost editace casu stopek predan ETHOSakum