Ahoj vsichni,
Prosim o radu s nastavenim volnobeznych otacek motoru. Respektive hledam zpusob, jak nastaveni volnobehu dat na potenciometr. Hodnota jde samozrejme nastavit v mixu motoru, ale moznost si to aspon lehce donastavit potakem na vysilaci by bylo super. Teda jestli to vubec jde. Mam Ethos a X20S.
Diky moc,
Tomas
Nastaveni volnobehu pres potenciomer
Re: Nastaveni volnobehu pres potenciomer
A není na to u "THR mixu" nachystaná fce "Low position trim" (viz obr), kde trim pak nastavuje právě volnoběh + Throttle cut motor vypne?
Nedokážu TO nasimulovat, nevím, kde se na simulátoru hýbe trimama.(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Ahoj, jj to tam je. V defaultu je tam nastaveno asi 85%. Mam tam jeste nastaven trim volnobehu, takze beznym trimem by se mela menit tato spodni hodnota. Mne slo o to, jestli by se dalo touto hodnotou hybat potenciomerem. Jsem v Ethosu porad zelenac a urcite je tam mraky moznosti, ktere mi unikaji
Teda vlastne ne, ta hodnota 85% se tyka neceho jineho. Volnobeh se nastavuje normalme trimem. Takze spis by slo o to, jestli se trim da priradit na potenciometr. Ale v nastaveni trimu jsem podobnou moznost nenasel. Taky mi neni uplne jasne, jaky je rozdil mezi trimem a subtrimem. Co se stane, kdyz se zvoli "prevest na subtrim".
Volnoběh motoru se potenciometrem lehce posouvat dá.Tím se posune i celý kanál, což by asi vadit nemuselo, přes horní nastavenou hranici se kanál nedostane...
Vyrobil bych TO v mixeru, přidat řádek (free mix), který je ovládaný požadovaným potenciometrem (pot1?). Váhu toho řádku pak nastavit na něco jako 5%? Podle potřeby... Operation bude "Add" a výstup na kanál plynu. Pak TO celé bude jako +-těch 5%. Možná by ten dolaďovací řádek mixu mohl vypadat takto: (na obrázku je procent 6, aby TO nebyla taková nuda )
(Ethos rádio zatím nemaje, ověřoval jsem na simulátoru)
Vyrobil bych TO v mixeru, přidat řádek (free mix), který je ovládaný požadovaným potenciometrem (pot1?). Váhu toho řádku pak nastavit na něco jako 5%? Podle potřeby... Operation bude "Add" a výstup na kanál plynu. Pak TO celé bude jako +-těch 5%. Možná by ten dolaďovací řádek mixu mohl vypadat takto: (na obrázku je procent 6, aby TO nebyla taková nuda )
(Ethos rádio zatím nemaje, ověřoval jsem na simulátoru)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Jj diky, to vypada docela pouzitelne, zkusim podle tve rady
Pokud nevadí angličtina, takto mám řešený dvojí volnoběh u akrobata.
https://docs.google.com/document/d/1eqS ... sp=sharing
Pomocí Var se dá upravovat trimem jen dolní bod křivky a to v každém režimu zvlášť. Ovládání Var je možno pochopitelně i potenciometrem, nicméně nemyslím si, že by to bylo ideální z hlediska použitelnosti.
Výhodou úpravy pouze dolního bodu křivky je to, že zvýšený volnoběh neovlivňuje zbytek průběhu plynu, kdy karburátor bývá velmi citlivý na začátku.
https://docs.google.com/document/d/1eqS ... sp=sharing
Pomocí Var se dá upravovat trimem jen dolní bod křivky a to v každém režimu zvlášť. Ovládání Var je možno pochopitelně i potenciometrem, nicméně nemyslím si, že by to bylo ideální z hlediska použitelnosti.
Výhodou úpravy pouze dolního bodu křivky je to, že zvýšený volnoběh neovlivňuje zbytek průběhu plynu, kdy karburátor bývá velmi citlivý na začátku.
Ahoj, diky za tip. Ja to tedy nakonec vyresil jinak. Dal jsem na trim volnobehu vetsi rozsah a nastavil jsem ho jako hruby. A pozdeji jsem jeste nastavil druhy plyn na pristani s krivkou nastavitelnou potenciometrem pro pristani. Motor mam v zabehu trochu bohatsi z volnobehem jsem musel dost laborovat, ctyrikrat jsem preletel letiste pri prvnim letu, nez se mi podarilo pristat )).
Ale ten tvuj dokument jsem si kazdopadne schoval, to urcite vyuziju. Diky
Ale ten tvuj dokument jsem si kazdopadne schoval, to urcite vyuziju. Diky