Před nedávnem jsem si pořídil vysílačku X20 a operačním systémem ETHOS ve verzi 1.6.0 Do té doby jsem létal s Horus X12S OpenTx.
Začal jsem se pídit pro nějakých telemetrických obrazovkách ale byl jsem dost zklamán. Buď nefungovaly nebo zabíraly celou obrazovku s údaji, které jsem nepotřeboval nebo obsahovaly grafiku, která zabírala cenné místo. Preferuji menší jednoúčelové obrazovky které mohu poskládat jak potřebuji.
Rozhodl jsem se proto předělat některé svoje OpenTx widgety upravit pro ETHOS případně jiné někde publikované opravit aby byly funkční a případně přidělat nějakou tu funkčnost.
- BatCap
U LiPo senzoru se zobrazí všechny články a ty s nejnižším napětím jsou označeny.
Pokud nastavíte jak LiPo senzor a zároveň jiný zdroj napětí (třeba VFAS senzoru) najednou, bude preferovaný LiPo a z něj bude počítána kapacita baterie.
Podporované baterie
- LiPo
High Voltage LiPo
Lion
LiFe
- Vario
- DigClock
- Modifikace h4lgpsmap
- Pravidla konvence pojmenování:
1) map1.lua až map32.lua
2) název bitmapy až 10 znaků
3) pokud více než jeden zoom na stejné místo, pak podrobná mapa musí mít menší číslo. Mapa vyhledávání systému od 1..32
4) Použijte originální generátor map https://ethosmap.hobby4life.nl
5) Počínaje mapou číslo 9 je potřeba mapu[1..8].lua z generátoru přejmenovat na vyšší čísla.
6) "mapnames.lua" se již nepoužívá
- komentář
a) Stick simulator umožňuje přesouvat modely mimo zobrazenou mapu. Toto nastavení umožňuje testovat různá měřítka mapy.
b) Pokud je model mimo okraj mapy, zůstane zobrazena poslední mapa a směr k modelu je znázorněn velkou šipkou v horní polovině mapy.
c) Při ztrátě telemetrie se zobrazí červený rámeček
d) Při ztrátě telemetrie se zobrazí poslední známé souřadnice modelu
e) Změnu výchozí výchozí polohy, pokud je aktivována v konfiguračním menu, je třeba potvrdit. Tím se zabrání nechtěné změně.
f) Widget lze zobrazit pouze na celé obrazovce bez názvu.
g) Widget používá jiný identifikační klíč. Proto není možné použít původní složku a konfiguraci.
Uložte soubory maps.bmp a map[1..8].lua, smažte složku a zkopírujte tuto verzi a mapy zpět.
h) Součástí distribuce je i několik map v měřítku okolí mého domovského letiště v Praze Lipencích.
i) Při testování map upravte výchozí souřadnice pro simulátor ve funkci ReadSensors().
- Layouts
Dále pak každý widget zobrazí červený rámeček při ztrátě telemetrie a důležité poslední známé údaje.
Screenshoty jsou ze simulátoru který bohužel nedokáže měnit hodnoty senzorů. Proto ze nedivte že některé údaje jsou jaksi divné.
Poslední verze najdete vždy na https://github.com/vprheli/ETHOS-Lua