Verze modulu 3.0.1
Verze modulu 3.0.1
Dobrý den, v Tx X20R mám vše aktuální (Ethos1.6.2) pouze verze modulu 3.0.1 mi to píše že je zastaralá. Nová verze je 3.0.3. Má význam se snažit o přeflešování?
Jednak mám obavu aby to potom ještě chodilo, ale hlavně to nejde. V režimu Bootladeru to mám, spojeno USB, zvolenou novou verzi 3.0.3 a dám přeflešovat a sice tam cosi proběhne, ale zůstává stále v.3.0.1.
Jednak mám obavu aby to potom ještě chodilo, ale hlavně to nejde. V režimu Bootladeru to mám, spojeno USB, zvolenou novou verzi 3.0.3 a dám přeflešovat a sice tam cosi proběhne, ale zůstává stále v.3.0.1.
Re: Verze modulu 3.0.1
Docela jo...
Děkuju a ještě dva dotazy. Přez bootlader jsem to zaktualizoval,ale rf modul zůstala stále stará verze. Je někde popsano jak nato?
Další věc,budu muset přehrát i přijímače?
Děkuju j.
Další věc,budu muset přehrát i přijímače?
Děkuju j.
Při přechodu z 3.0.1 na 3.0.3 není třeba flashovat přijímače, pokud už jedou na poslední verzi.
Je také možné firmware vysílacího modulu uložit na SD nebo do interní paměti a flashnout přes Správce souborů v menu SYS. Nalistovat patřičný soubor a dát flash interního modulu. Pozor na správnost!
Je také možné firmware vysílacího modulu uložit na SD nebo do interní paměti a flashnout přes Správce souborů v menu SYS. Nalistovat patřičný soubor a dát flash interního modulu. Pozor na správnost!
Tajk jediný co jsem pochopil je ,že příjmače nemusím flešovat pokud mají 3.0.1, což mají.
- Spustím Tx v režimu bootlader - připojím přez USB - to svíti na displeji
- Otevřu ETHOS a Aktualizaci RF modulu ,zvolím verzi 3.0.3 a dám flešovat.
Na displeji se objeví jako by to provádělo, skočí to na chvilku na hlášku : Přepínám do firmware (režim disk) a vypadne to a víc nic.
To co píšete je zcela jiný způsob, nebo tohle nemá fungovat, ač to uvádí cca i návod?
[/img]
Je nějaký odkaz, kde bych se chytil, nic mě nenapadá. Nebo to raději ponechám v 3.0.1?
- Spustím Tx v režimu bootlader - připojím přez USB - to svíti na displeji
- Otevřu ETHOS a Aktualizaci RF modulu ,zvolím verzi 3.0.3 a dám flešovat.
Na displeji se objeví jako by to provádělo, skočí to na chvilku na hlášku : Přepínám do firmware (režim disk) a vypadne to a víc nic.
To co píšete je zcela jiný způsob, nebo tohle nemá fungovat, ač to uvádí cca i návod?

- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
To jsou XPcka a ES151 ? oboje zastarale eniu se cemui divit ze to nefunguje
Ne sedmičky pro,ale jinak na ethosu vše funguje.
Jo, tam bych čul ten problém. Nejspíš nějaká nekompatibilita ovladačů. W7 už jsou pár let nepodporované, takže asi nedokáže v rádiu zavolat to flashování korektně.
Ještě, než přišla možnost flashovat interní modul přímo skrz Ethos Suite, flashovali jsme přes rádio a tento režim je stále možný.
- stáhnout firmware pomocí Ethos Suite do počítače
- připojit rádio v Bootloader režimu
- rozbalit obsah na SD kartu nebo interní paměť rádia do složky Firmwares (normálně přes průzkumníka ve Windows)
- odpojit rádio
- nastartovat Ethos
- Sys/Prohl. souborů
- najít firmware v paměti
- kliknout na něj a dát Flash interního modulu
Ještě, než přišla možnost flashovat interní modul přímo skrz Ethos Suite, flashovali jsme přes rádio a tento režim je stále možný.
- stáhnout firmware pomocí Ethos Suite do počítače
- připojit rádio v Bootloader režimu
- rozbalit obsah na SD kartu nebo interní paměť rádia do složky Firmwares (normálně přes průzkumníka ve Windows)
- odpojit rádio
- nastartovat Ethos
- Sys/Prohl. souborů
- najít firmware v paměti
- kliknout na něj a dát Flash interního modulu
Děkuji,to bych mohl zvládnout. J.
Jo a taky stáhnout poslední Ethos Suite. 1.5.1 už je taky hodně starý.
Bude třeba ručně, protože z takto staré verze už automatická aktualizace nepůjde:
https://github.com/FrSkyRC/ETHOS-Feedba ... suite1.6.2
Bude třeba ručně, protože z takto staré verze už automatická aktualizace nepůjde:
https://github.com/FrSkyRC/ETHOS-Feedba ... suite1.6.2
Te´se v tom trošku ztrácím. Je pravda, že na fotkách co jsem dal to ukazuje ETHOS 1.5.1. Dělal jsem ale aktualizace ETHOS na 1.6.3, nebo pletu něco dohromady. Rozpor je mezi verzí firmweru a tím co je na fotce. Nebo je to každé něco jiného?
Tak jsem něco udělal a ono se to aktualizovalo - myslím ten RF modul.
Měl jsem připojen vysílač přez USB v zapnutém stavu, ne Bootlader a odklepl jsem aktualizaci RF modulu a ono to proběhlo. Na obrazovce to tak píše, tak snad to bude fungovat.
Měl jsem připojen vysílač přez USB v zapnutém stavu, ne Bootlader a odklepl jsem aktualizaci RF modulu a ono to proběhlo. Na obrazovce to tak píše, tak snad to bude fungovat.

Neplést si verzi Ethos (v rádiu) a Ethos Suite (aplikace co běží na PC) viz záhlaví okna. Ten je potřeba používat vždy v poslední verzi, nebo se to může chovat všelijak.
Jo dnes jsem to do hledal, zmátlo mě číslo verze v PC a Tx. Bohužel v PC mám starou 1.5.1 a stáhnout novější se nedaří. Komplet to proběhne a na konci to ohlásí jakousi chybu, mám pocit opět Java. Musím počkat na kamaráda až se vrátí z dovolený, kde by mohla být chyba. Jinak Tx je vše aktuální, pouze ta verze 1.5.1.