Zdravím, ty printscreeny jsou fajn, hezký "omalovánky", ale představu o tom, co bude systém umět to nedělá. Důležitější je, bude nový OS podporovat i ACCST?? Na zahraničních fórech a webovkách systému ETHOS (
http://ethos.frsky-rc.com) se zmiňuje pouze systém ACCESS ... Pokud nebude podporovat, není to dobrá zpráva pro stávající ani budoucí zákazníky FRSKY. Obecně mám pocit, že FRSKY majitelé rádií se systémem ACCST obětoval. Prvotní informace o novém ACCESS hovořily, že přechod z původního systému na tento půjde pomocí upgrade systému. To se nestalo, konverzní soupravy přechod řeší, ale celkem komplikovaně, pro modeláře nemající zkušenosti s mikropájením takřka neřešitelně, a pro majitelé některých rádií vůbec - Horus X12, a to je - byla prosím vlajková loď značky!!! Nejsem si jistý, zda majitelé starších rádií s nadšením vyhodí své soupravy do popelnice, nebo je prodají za zlomek původní ceny a s nadšením nakoupí nový vysílač s ACCESS a x kusů nových přijímačů. Předpokládám, že noví zájemci o značku taky bez rozmyslu nepofrčí rovnou k prodejci, ale něco si o značce přečtou, přeci jen se jedná o investici několika tisíc, možná desítek tisíc, korun. A kde je záruka, že značka, která "hodila přes palubu" před několika lety své stávající zákazníky, to samé neudělá znovu? Všude čteme, že ACCESS je skvělý, bezpečnější, rychlejší odezva, větší možnosti ... ale co když za rok nějakému modeláři z "NDR" zase nezaškube v modelu přijímač a bude to pro firmu znovu záminka k přechodu na nový, skvělejší systém.... Mám Horus X10, systém ACCST 1xx a OpenTX, a až na několik problémů se ztrátou signálu, vždy v kombinaci s přijímačem S6R, takže S6R už nepoužívám, jsem spokojený uživatel.