Česká lokalizace
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Česká lokalizace
Cestina je ve vyvoji
Klidne navrhnete terminologii.
Nezklouzavejme do novotvaru nebo neutralit za kazdou cenu, uprednostnim zazite verejne zname terminologie i nektere anglicke terminy muzeme nechat kdyz jim lidé budou rozumet.
Klidne navrhnete terminologii.
Nezklouzavejme do novotvaru nebo neutralit za kazdou cenu, uprednostnim zazite verejne zname terminologie i nektere anglicke terminy muzeme nechat kdyz jim lidé budou rozumet.
Česká lokalizace
Vypadá to moc hezky a asi to bude takový upravený OpenTx, víc uživatelsky přívětivý, což velmi vítám, protože mám dost kamarádů, kterým ten "surový" OpenTx nevyhovuje a jsou z toho trochu zmatení.
Zároveň tak trochu genderově protestuji ! Mám výhradu ohledně názvu "letové" režimy. Prostě v bojové technice, lodích a stavebních strojích se nelétá a režimy nejsou tedy "letové". Chápu, že leteckých modelářů je většina, ale přesto by se to dalo nazvat více neutrálně.
Zároveň tak trochu genderově protestuji ! Mám výhradu ohledně názvu "letové" režimy. Prostě v bojové technice, lodích a stavebních strojích se nelétá a režimy nejsou tedy "letové". Chápu, že leteckých modelářů je většina, ale přesto by se to dalo nazvat více neutrálně.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: Novy system ETHOS
Obecne letove rezimy je dosti zazite a pracovni rezimy zni divne.
Odesláno z mého moto g 5G plus pomocí Tapatalk
Různí výrobci používají různé názvy pro "letové režimy". Futaba i FlySky třeba používá "conditions".
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
A já bych se přimlouval, i když vím, že se to často používá, za opravu slova Vário na Vario, protože variometr.
Letové režimy jsou dobrý, i šablony jsou jsou pro "létací stroje", je to prostě primární použití.
Letové režimy jsou dobrý, i šablony jsou jsou pro "létací stroje", je to prostě primární použití.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: Česká lokalizace
Vario pravda
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Smyslem je jako v OPenTX
SAnohore
!SAnohore
Pravda / nepravda ?
U přepínačů bych asi dal přednost nějakému symbolu. Ať už šipka nebo celý symbol jako na obrázku (tři obrázky pro tři různé polohy). Případně vhodnější barevné kombinace.
- Přílohy
-
- swA.png (6.34 KiB) Zobrazeno 16692 x
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Taky bych se přimlouval za grafické znázornění polohy přepínače. Pro někoho bude matoucí, že na svislé ploše bude nahoře, když je páčka dole (pokud to tak teda je)
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Ano grafika navrzena ale co to pozitvni a negativni
Pozitivní a negativní zní zbytečně "odborně". Spíš bych volil "zapnuto" "vypnuto". Ty grafické symboly jsou výborné - nic názornějšího se popisem asi nenahradí.
Pro mě je negace nejpřijatelnější vyjádření (jsem ale trochu postiženej Booleovou algebrou). Možná kompromis Normal, Negace ?
Hmm, asi nějaké "---" a "INV", jak doposud + možná za grafikou jen zaškrtávací pole pro inverzi + extra jinou grafiku na znázornění stavu (tentokrát menší obrázek ) - samozřejmě zase nějak šikovně barevně zvýraznit, že výběrem je jako negace. To už bych nechal na designérech.Jan Urbánek píše: ↑stř 17. bře 2021 20:39:23Ano grafika navrzena ale co to pozitvni a negativni
- Přílohy
-
- swA.png (3.59 KiB) Zobrazeno 16637 x
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Jsou tam rolovaci menu tzn pootrebujeme nejake vyrazy na zvoleni, ne zatrhavatko
Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si myslím že nejlepší je "pozitivní"/"negativní". Těžko se to nahradí nějakým ryze českým výrazem.Jan Urbánek píše: ↑stř 17. bře 2021 12:07:32image.png
Zde je vyber aktiavce mixu pozice prepinacu vybran SA-Nahoře a ted co misto nebo bude dobre pozitivni / negativni ?
Smyslem je jako v OPenTX
SAnohore
!SAnohore
Pravda / nepravda ?
Modlím se, aby ta grafika vyšla (ty šipky). Mám hrozný problém s tím Up/Down, nebo Nahoře/Dole.
Všichni říkají UP nebo NAHOŘE té poloze přepínače vzadu na skříni, která míří směrem k zemi, tj. DOLŮ.
Pro mne je to spíš OD SEBE nebo K SOBĚ, a to ty šipky říkají krásně beze slov.
Mohlo by být Pravda/Nepravda. To mi sedí nejvíc.Jan Urbánek píše: ↑stř 17. bře 2021 20:39:23Ano grafika navrzena ale co to pozitvni a negativni
Zrychlit a Zpomalit na obrazovce výstupů má být pravděpodobně Rychlost nahoru a Rychlost dolů (možná zpomalení)
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Oboje to je zpomaleni ale od 0 do +100 a od 0 do -100
Co takhle
Zpomalit + (zpomaleni 0 az +100)
Zpomalit - (zpomaleni 0 az -100)
Co takhle
Zpomalit + (zpomaleni 0 az +100)
Zpomalit - (zpomaleni 0 az -100)
Chápu to spíš, že jedno je zpomalení směrem -100 do +100 a jedno je zpomalení směrem +100 do -100.
Zpomalit +/ Zpomalit - by za mě mohlo fungovat, pokud někdo nevymyslí něco trefnějšího...
Zpomalit +/ Zpomalit - by za mě mohlo fungovat, pokud někdo nevymyslí něco trefnějšího...