Bezpečný zámok plynu
- juraj.jurej
Bezpečný zámok plynu
Oproti implentovanému zámku plynu v Ethose, tento rieši aj náhodné odomknutie pri nestiahnutej páky plynu. V mojom prípade na hodnotu "-98"
Logika spočíva v tom, že sa plyn nepohne pokiaľ nedosiahne nastavenú hodnotu a nie je zapnutý prepínač "SF". Na to využíva funkciu "Sticky".
Dá sa to podobne spraviť aj pomocou dvoch log. spínačov, ale toto je jednoduchšie.
Logika spočíva v tom, že sa plyn nepohne pokiaľ nedosiahne nastavenú hodnotu a nie je zapnutý prepínač "SF". Na to využíva funkciu "Sticky".
Dá sa to podobne spraviť aj pomocou dvoch log. spínačov, ale toto je jednoduchšie.
FrSky Tandem X20
Re: Bezpečný zámok plynu
Mě to nenabízí tu volbu Sticky .
Zdá se že to nová verze již neobsahuje ...
Na simulatoru je stále .. V novém radiu od p.Urbánka mám verzi 1.1.4
Na simulatoru je stále .. V novém radiu od p.Urbánka mám verzi 1.1.4
- juraj.jurej
Je to tak. Ani vo v 1.2.1 to nevidím. To sa mi nepáči. Dúfam, že to v novej oficialnej verzii vrátia. 
Pokiaľ chce byť Ethos jednoduchší a lepší, ako EdgeTX (OpenTX) tak tadialto cesta nevede.

Pokiaľ chce byť Ethos jednoduchší a lepší, ako EdgeTX (OpenTX) tak tadialto cesta nevede.
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne pát 22. dub 2022 17:09:10, celkem upraveno 3 x.
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
Bezpečný zámok plynu 2.
Dá sa to aj spraviť pomocou dvoch logických spínačov. V mojom prípade sú to LSW2 a LSW3. Zámok bude na prepínači "SF"
LSW2 určuje podmienku polohy páky plynu približne na hodnote -100 pri zapnutom SF.
LSW3 využíva funkciu "Sticky" za splnených podmienok.
V mixe "Plyn" sa nastaví aktívny stav Zámok plynu na log. spínač "!LSW3" (Invertovaný)
Dá sa to aj spraviť pomocou dvoch logických spínačov. V mojom prípade sú to LSW2 a LSW3. Zámok bude na prepínači "SF"
LSW2 určuje podmienku polohy páky plynu približne na hodnote -100 pri zapnutom SF.
LSW3 využíva funkciu "Sticky" za splnených podmienok.
V mixe "Plyn" sa nastaví aktívny stav Zámok plynu na log. spínač "!LSW3" (Invertovaný)
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
Nová verzia Ethos 1.2.6 obsahuje naspäť funkciu "Sticky" v zámku plynu.
FrSky Tandem X20
Nalezl jsem kde byl problém ..
Asi byly prohozeny menu ..zámek plynu a škrtící klapka .
Jen po upgrade SW ..se to tváří stejně .. asi je nutno vytvořit nový model
Asi byly prohozeny menu ..zámek plynu a škrtící klapka .
Jen po upgrade SW ..se to tváří stejně .. asi je nutno vytvořit nový model

Prosím poraďte mi jak vložit invertovaný logický spínač. Ten vykřičník v závorkách tam nejsem schopen dostat
Rada dlouze podržet ( enter ?? ) nefunguje. Co dělám špatně.

Rada dlouze podržet ( enter ?? ) nefunguje. Co dělám špatně.
- juraj.jurej
Všimni si malú ikonu, ktorá rozširuje možnosti výberu. Podrž enter (výber) a vyskočí možnosť... invertovat.
+
FrSky Tandem X20