Různý OffSet pro různý letový režim - Ethos

Pamaheli

Re: Různý OffSet pro různý letový režim - Ethos

Příspěvek od Pamaheli »

Jasan, s Atomem létám kupodivu už dva roky a ještě mě více méně nenaštval. Po tom co mi odešlo JR ko po cca 6 letech, jsem to musel řešit a právě tehdy jsem vyzkoušel poprvé X20....a tenkrát mě to programově dost zklamalo a vysílač šel pryč a objednal jsem PB. ATom je od Core ořezaný o spárování dalších dvou rx, rychlé načtení modelů a pár funkcí co neřeším a jsou spíše pro Jety a veliké makety (více sekvenceru tusím apod...cemu nerozumím)

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Pamaheli píše:
úte 22. říj 2024 22:25:42
Tak mi to nedá a přispěji. Pokud chci nuly ctyrservového krídla treba pro 4 rezimy (stoupání na motor, termika, rychly let a hodne rychlý let) jde to nyní perfektne přes JEDEN camber mix, kde jako hodnotu každého vybraného serva zvolím Vars (Lkrid,Pkrid,Lklap,Pklap). No a ve Vars mám pouze 4 řádky pro kazdé servo v krídle zvlást. V něm pak pod sebou 4 rezimy se 4mi hodnotami. Nyní je to již geniální. Trvalo to pouze 2 roky, nez to vývojáři za přispení stovek pokusných králíků (uživatelů) udělali perfektně. Nyní je to skoro tak dobré jako SW od Powerboxu :-) Ale ano, nyní super. Obecně lze Vars použít jako blbuvzdornou funkci, kam jsem vytahal hodnoty, který chce uzivatel casto menit a ladit, aniz by si sahal do mixů..velikosti výchylek, diferenciace, poměr mixu pro ruzne rychlosti letu...takze to lze naprogramovat jako duchodcovské rádio, bez nebezpecí zásahu do hlavních mixů....domácí ukol jsem splnil :-)
Ahoj, s Vars zatím tak nějak "bojuji" :( . Nemohl by jsi sem prosím dát názorný příklad toho programování, stačí jen pro jedno servo v různých režimech?
Děkuji

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

...a ETHOS už se pomalu dostává tam, kde byl OpenTX před mnoha lety.... :)
Tak úplně nééé, ta "šablonovitost" je velmi příjemná a mnohé věci dost zjednodušuje..

K proměnným. Napřed je potřeba ty proměnné na stránce proměnných nadefinovat a pak se položka "Vars" (či jinojazyčný ekvivalent) začne objevovat v meníčkách. Tedy např. u váhy výstupního kanálu "camber".

Pokud není nadefinovaná proměnná, je možnost použití proměnných "skrytá".
----
Příklad 3 režimy (A0,A1,A2) jedna proměnná "Vaha", která má pro různé režimy různé váhy, jeden volný mix, kde zdroj je "plyn" a váha je řízená proměnnou "Vaha".

Definice režimů
image.png
V proměnných vytvořím proměnnou a přidám další hodnotu, která se bude "vybírat" režimem letu.
image.png
hotová definice by pak mohla vypadat nějak takto:
image.png
Pak v mixeru přidám volný mix (nebo nějaký mix) a jako váhu mixu vyberu proměnnou "Vaha".
image.png
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

Odpovědět

Zpět na „Programování“