Různý OffSet pro různý letový režim - Ethos
Re: Různý OffSet pro různý letový režim - Ethos
Jasan, s Atomem létám kupodivu už dva roky a ještě mě více méně nenaštval. Po tom co mi odešlo JR ko po cca 6 letech, jsem to musel řešit a právě tehdy jsem vyzkoušel poprvé X20....a tenkrát mě to programově dost zklamalo a vysílač šel pryč a objednal jsem PB. ATom je od Core ořezaný o spárování dalších dvou rx, rychlé načtení modelů a pár funkcí co neřeším a jsou spíše pro Jety a veliké makety (více sekvenceru tusím apod...cemu nerozumím)
Ahoj, s Vars zatím tak nějak "bojuji"Pamaheli píše: ↑úte 22. říj 2024 22:25:42Tak mi to nedá a přispěji. Pokud chci nuly ctyrservového krídla treba pro 4 rezimy (stoupání na motor, termika, rychly let a hodne rychlý let) jde to nyní perfektne přes JEDEN camber mix, kde jako hodnotu každého vybraného serva zvolím Vars (Lkrid,Pkrid,Lklap,Pklap). No a ve Vars mám pouze 4 řádky pro kazdé servo v krídle zvlást. V něm pak pod sebou 4 rezimy se 4mi hodnotami. Nyní je to již geniální. Trvalo to pouze 2 roky, nez to vývojáři za přispení stovek pokusných králíků (uživatelů) udělali perfektně. Nyní je to skoro tak dobré jako SW od PowerboxuAle ano, nyní super. Obecně lze Vars použít jako blbuvzdornou funkci, kam jsem vytahal hodnoty, který chce uzivatel casto menit a ladit, aniz by si sahal do mixů..velikosti výchylek, diferenciace, poměr mixu pro ruzne rychlosti letu...takze to lze naprogramovat jako duchodcovské rádio, bez nebezpecí zásahu do hlavních mixů....domácí ukol jsem splnil
![]()

Děkuji
...a ETHOS už se pomalu dostává tam, kde byl OpenTX před mnoha lety....
Tak úplně nééé, ta "šablonovitost" je velmi příjemná a mnohé věci dost zjednodušuje..
K proměnným. Napřed je potřeba ty proměnné na stránce proměnných nadefinovat a pak se položka "Vars" (či jinojazyčný ekvivalent) začne objevovat v meníčkách. Tedy např. u váhy výstupního kanálu "camber".
Pokud není nadefinovaná proměnná, je možnost použití proměnných "skrytá".
----
Příklad 3 režimy (A0,A1,A2) jedna proměnná "Vaha", která má pro různé režimy různé váhy, jeden volný mix, kde zdroj je "plyn" a váha je řízená proměnnou "Vaha".
Definice režimů V proměnných vytvořím proměnnou a přidám další hodnotu, která se bude "vybírat" režimem letu. hotová definice by pak mohla vypadat nějak takto: Pak v mixeru přidám volný mix (nebo nějaký mix) a jako váhu mixu vyberu proměnnou "Vaha".

Tak úplně nééé, ta "šablonovitost" je velmi příjemná a mnohé věci dost zjednodušuje..
K proměnným. Napřed je potřeba ty proměnné na stránce proměnných nadefinovat a pak se položka "Vars" (či jinojazyčný ekvivalent) začne objevovat v meníčkách. Tedy např. u váhy výstupního kanálu "camber".
Pokud není nadefinovaná proměnná, je možnost použití proměnných "skrytá".
----
Příklad 3 režimy (A0,A1,A2) jedna proměnná "Vaha", která má pro různé režimy různé váhy, jeden volný mix, kde zdroj je "plyn" a váha je řízená proměnnou "Vaha".
Definice režimů V proměnných vytvořím proměnnou a přidám další hodnotu, která se bude "vybírat" režimem letu. hotová definice by pak mohla vypadat nějak takto: Pak v mixeru přidám volný mix (nebo nějaký mix) a jako váhu mixu vyberu proměnnou "Vaha".
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)