Zdavím,
chtěl bych poprosit, zda někdo nemá a poslal by šablonu (epe soubor) pro nějaký easy větroň (bez klapek) s mixy jak by mělo být. Např.: brzdy pomocí křidélek s reakcí na výškovku, mix křidélaka-směrovka, atd. Zkusil jsem si to napípat (na monitoru kanálů to vypadá asi ok), ale nevím zda je to vše dobře. Nemám moc zkušeností, tak bych chtěl i druhou šablonu pro porovnání.
Děkuji za pomoc
šablona pro Alphu 1500
Re: šablona pro Alphu 1500
Dobře je to v okamžiku, kdy se vše hýbe tak jak má v tom správném směru a chvíli.
Způsobů jak k tomu dojít je několik a většina z nich je dobře.
Způsobů jak k tomu dojít je několik a většina z nich je dobře.
Kenumis
X10S - ETHOS
X10S - ETHOS
Jak píše Kenumis, cest je mnoho a srovnání může být větší oříšek, jak si vlastní nastavení vyrobit.
Obecně bych postupoval v následujících krocích:
- (volitelně) vymyslet režimy letu
- vyrobit logické vstupy v menu vstupů - některé už jsou nachystané (křidélka, plyn,...) některé ne (vzduchové brzdy)
- v menu mixeru namíchat dle konvencí - dodržením knvencí se úžasně zjednodušuje přemýšlení, co se kam má hýbat.
- doladit správné směry a velikosti výchylek v menu serv
- pak si případně pohrát s telemetrií a případnými režimy letu
V příloze je něco, co používám na větroň s motorem (na simu, v reálu mám akorát větroň bez motoru
) - stručně, tři letové režimy (start, let, přistání),
- start je na páce plynu motor + klapky fungují jako klapky (na SG na půl, nastavitelné RS, nebo žádné),
- let - pákou plynu se ovládá odtokovka, plyn je na S1, vypínaný SB, klapky "nefungují"
- přistání - páka plynu od půlky nahoru plyn, dolů "brzda" přes "butterfly".
Nic složitého, není tam ani mix na klapky, ale na simu jsem ho nějak nepotřeboval.
Obecně bych postupoval v následujících krocích:
- (volitelně) vymyslet režimy letu
- vyrobit logické vstupy v menu vstupů - některé už jsou nachystané (křidélka, plyn,...) některé ne (vzduchové brzdy)
- v menu mixeru namíchat dle konvencí - dodržením knvencí se úžasně zjednodušuje přemýšlení, co se kam má hýbat.
- doladit správné směry a velikosti výchylek v menu serv
- pak si případně pohrát s telemetrií a případnými režimy letu
V příloze je něco, co používám na větroň s motorem (na simu, v reálu mám akorát větroň bez motoru

- start je na páce plynu motor + klapky fungují jako klapky (na SG na půl, nastavitelné RS, nebo žádné),
- let - pákou plynu se ovládá odtokovka, plyn je na S1, vypínaný SB, klapky "nefungují"
- přistání - páka plynu od půlky nahoru plyn, dolů "brzda" přes "butterfly".
Nic složitého, není tam ani mix na klapky, ale na simu jsem ho nějak nepotřeboval.
- Přílohy
-
- vetron.zip
- (927 bajtů) Staženo 320 x
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Díky kluci