Miniaturní přijímače

griessl

Miniaturní přijímače

Příspěvek od griessl »

Zdravím, potřeboval bych miniaturní přijímač do malého gumáka. Někde jsem viděl, že jsou miniaturní přijímače a kabely od serv se na ně letují. Tady jsem našel přijímače, které mají S-Bus, to nevím co je a jak to funguje a pak jsem našel o něco větší značený jako Archer Plus R6 mini, ale tady na stránkách k tomu není žádný návod, jenom jsem vykoukal, že má miniaturní konektory. Dá někdo více info? Děkuji.

prikrylm

Re: Miniaturní přijímače

Příspěvek od prikrylm »

S.bus je poměrně široce rozšířený Futabí standard sériového přenosu dat k servům a ESC. Na malé modely lze použít buď s s.bus servy, které umí být krmeny přímo tímto signálem (co vím, tak malá serva moc dostupná nejsou nebo jsou zbytečně drahá) nebo použít nějaký ten s.bus - PWM převodník. Buď něco hotového (4ch, více ch), nebo si něco stvořit sám, třeba openXsensor z RP2040. U openXsenzoru je krom ceny (asi) výhoda, že může navíc fungovat s s.portem a poskytovat tak třeba informaci o napětí baterky.

Přijímače s "malými konektory" mají prostě jen malé konektory, na které je potřeba pořídit správné protikusy. V případě těchto přijímačů vidím (dost velké?) plus v tom, že se nemusí řešit další "bastlení" navíc v případě varianty E má na sobě i 5A DC ESC, takže leze přímo připojit malý DC motor, varianta S.

Po bazarech by se mohl dát ještě sehnat poměrně malý X4R. Použitelný by mohl být i R84 od RadioMaster.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

griessl

Příspěvek od griessl »

Děkuji, vidím to na ten R6 mini. Dokonce se mi zdá, že i ta mikro servíčka co jsem objednal mají ty samé konektory. Škoda, že to není dvoukanálové, mohlo to být ještě menší a lehčí. Budu s tím řídit převážně asi jen směrovky, abych to mohl případně shodit z termiky.

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

Co si vybavuju, tak dvoukanálové/tříkanálové přijímače se dělaly akorát na auta, ale ty nebyly malé, byly dělané na jakousi std velikost do auta.

Pokud jde o hmotnosti (malé makety), dají se ještě odpájet přebytečné konektory, kdyby se šlo hodně do "malinkata", tak bych se podíval, jestli by nebyla schůdná cesta malých ELRS přijímačů - je k tomu ale potřeba extra vysílací modul. Třeba takový RM ER3Ci, kdyby se zbavil krabičky a přebytečných konektorů mohl by být hodně malinký. Integrovaná SMD anténa je překvapivě funkční - ER3Ci mám vyzkoušené v autě + "na stole" test antény s RP2, který fungoval líp jak FlySky FS-iA6B, což není vůbec špatný přijímač, jako ten FlySky. :)

Ale R6 mini vidím jako cestu nejmenšího odporu.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

griessl

Příspěvek od griessl »

Moc děkuji, už jsem objednal tu R6 mini.

Odpovědět

Zpět na „Archer řada R“