Nastavení přijímače Archer Plus SR6 Mini

mbrazdil

Nastavení přijímače Archer Plus SR6 Mini

Příspěvek od mbrazdil »

Dobrý den,

mám přijímací modul Archer SR6mini a vysílač Taranis X9 lite S (otx v2.3.15). Spárování proběhlo bez problému. Chtěl bych vypnout telemetrii, kvůli úspoře energie, protože tento přijímač používám v F3K-áčku. Když otevřu nabídku přijímače a dám možnosti, zobrazí se mi informace "čekání na RX". A tím to i skončí. Takže se nemohu dostat do nastavení. Nevíte v čem může být problém? Nezobrazuje se mi ani verze FW v přijímači. A to jsem jej přehrál poslední verzi (v1.0.11), která je na webu výrobce. Děkuji.

prikrylm

Re: Nastavení přijímače Archer Plus SR6 Mini

Příspěvek od prikrylm »

A přijímač je v té chvíli napájený a spojený s rádiem?
----
Podle mě to nastavení neuspoří prakticky nic. Jak dlouho lítá K-čko s telemetrií?
Lítám K-čko s "pažřavým" ELRS přijímčem se zapnutou telemetrií a na 300mAh 2S lítám 2h. Je to málo?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

mbrazdil

Příspěvek od mbrazdil »

Ano, přijímač je celou dobu připojený na napájení a spojený s vysílačem (ovládám normálně kormidla). Tato obrazovka mi svítí neustále po kliknutí na položku "Možnosti":
IMG_0873.jpeg
IMG_0872.jpeg
S Káčkem jsem měl možnost vždy létat jen bez telemetrie. Někde jsem navíc četl, že to je energeticky náročnější, což je logické, pokud přijímač musí vysílat nějaké data. Proto jsem se to vždy snažil vypínat. Navíc mi u jednoho Káčka telemetrie rušila serva (dymond), která neustále vrčela. Proto to řeším. Já létám se 1S baterií 250-300 mAh.

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

Jestli nezapomenu, tak zítra zkusím ještě i X9-lite, ale doma, co mám 3 ACCESS přijímače (GR8, RX6R a R-XRS s X12, kde mám ETX), tak tak, jak zkoušíš, jdou nastavit.

Napadá mě akorát zkusit rx znovu napárovat. Velkou naději tomu nedávám, ale třeba TO pomůže.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

Jan Urbánek
Administrátor fóra

Příspěvek od Jan Urbánek »

bezne opentx 2,3,15 neumi archer plus, potreba pouzit nevydanou verzi opentx

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

Případně zkusit EdgeTX?
---
Edit: Teď jsem zkusil s X9-lite ve kterém je OTX 2.3.15 a s Archer M+ nastavení funguje.

mbrazdil

Příspěvek od mbrazdil »

Jan Urbánek píše:
pon 04. lis 2024 12:25:18
bezne opentx 2,3,15 neumi archer plus, potreba pouzit nevydanou verzi opentx
Jakou verzi máte na mysli? Neoficiální? Nikde jsem se nedočetl, že by bylo u tohoto přijímače omezení ...
prikrylm píše:
pon 04. lis 2024 19:58:40
Případně zkusit EdgeTX?
---
Edit: Teď jsem zkusil s X9-lite ve kterém je OTX 2.3.15 a s Archer M+ nastavení funguje.
Zkoušel jsem přijímač znovu zaregistroval i spárovat, ale vždy se stejným výsledkem. Všechno funguje co se ovládání a telemetrie týče, jen se prostě není možné dostat do nastavení. Asi se nakonec na to vykašlu ... udělal jsem LUA skript na měření výdrže baterie a oním 1S 250 mAh to vydrží až 1,5 hodiny.

P.S.: SR6mini nemá vario?

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

A fakt zkusit ozálohovat rádio a zkusit tu EdgeTX? Můžu zkusit "prokopat" X9-Lite mám. Vím, že se dá "vrátit zpět"...

Příjímače Sx si mysím, vário nemají. Vario mají tuším je ty G.. S.. jsou stabilizované.

Prosté měření času u K-čka na výdrž baterky stačí ne? Na co LUA?

mbrazdil

Příspěvek od mbrazdil »

Díval jsem se stránky EdgeTx, ale tam je uvedeno, že Frsky Taranis X9-lite již není podporován, takže nevím, zdali to vůbec zkoušet, abych "nezničil" vysílačku.

LUA skript jsem si vytvořil proto, abych simuloval ovládání kormidel a tím i zátěž. Měřím čas, telemetrické data, hlavně napětí na baterii, které zobrazuji a čas zastavuji při ztrátě telemetrie. Z toho my vyšlo, že na 1S článek o kapacitě 250 mAh to vydrží cca. hodinu a půl.

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

Není podporován... píšou "comunity supported", takže jakási podpora tu je (a asi ještě bude). Existuje i poslední ETX 2.10.5. Když nic, tak je to verze o několik let mladší jak OTX 2.3.15.

Zkusil jsem ETX 2.10.5 nahrát do své X9-Lite (ne S) a zdá se, že přechod proběhl úplně bez problémů. Modely se mi zachovaly a nastavení ACCESS přijímače funguje (zase jsem zkoušel jen ten Archer M+)

Ale jak píšou, napřed je dobré nahrát ETX 2.8, protože je poslední, který umí převést modely z OTX, pak nahrát ETX poslední.
Ještě je dobré zkontrolovat obsah SD. Minimálně by asi měl být v rootu soubor "edgetx.sdcard.version". Asi bych úplně napřímo nepsal na SD kartu a soubory tam jen přidával, aby se případně dalo vrátit k OTX, kdyby něco nevyhovovalo.

Veškeré updaty se dají pořešit přes https://buddy.edgetx.org/ a nějaký prohlížeč s "chromiem" (Edge, Chrome). Vyzkoušeno. Není tedy nutné do pc nic instalovat. Možná krom ovladačů na STM bootlodery připojené přes USB....

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

Tak ještě možná trochu pozor. Modely se úplně samy nepřevedly. Takže určitě před pokusem s OTX->ETX zazálohovat.

Ono to asi bylo tím, že už jsem v tomto rádiu někdy ETX měl, modely se převedly a po druhém pokusu OTX->ETX viděl, že už tam ETX modely byly a nepřeváděl nic. Od té doby jsem cosi přidal...

Nic méně převod zálohovaných modelů do ETX jsem pořešil přes Companion a modely fungují.

Jan Urbánek
Administrátor fóra

Příspěvek od Jan Urbánek »

Opentx neni od dubna 2022 ve vyvoji udelal se jedine uprava pro AP verze 2,3,16N7
https://github.com/opentx/opentx/releases/tag/nightly
ale nebyla vydana jako stabilnim je vsak pouzitelna

Linj

Příspěvek od Linj »

Pokud se nepletu, uvedený přijímač vario vůbec nemá, takže není co vypínat. Tento přijímač má "pouze" stabilizaci.
A ano, jak psal pan Urbánek, OTX řadu PLUS nevidí z hlediska nastavení přímo v radiu. Jinak jsou samozřejmě s OTX v pohodě použitelné.
Update FW lze dělat propojením radia s přijímačem pomocí kablíku a nastavení přijímače se děje přes příslušný Lua skript, který se dá stáhnout ze stránek výrobce (dostupné skripty jsou uvedeny přímo na stránce daného přijímače).

Odpovědět

Zpět na „Archer řada SR“