Zdravím všechny.
Delší dobu jsem přemýšlel o tom, že bych řízení traktoru, lépe řečeno pojezdu se vynasnažil udělat co nejvíce podobné reálu. Proto jsem na Facebookové stránce "rozhodil sítě", kdo by byl ochoten mi pomoct a říct, jak to vlastně funguje. Už jsem věděl, že 9RX nemá žádný plynový pedál, tudíž jsem musel začít pátrat. Ozval se mi moc ochotný člověk, majitel společnosti Farma Chmel, která vlastní právě tento traktor. Vše mi pečlivě vysvětlil.
Traktor s převodovkou AutoPowr má dva režimy, automatický a manuální.
Automatický: Navolíte si koncovou rychlost, kterou chcete dosáhnout a traktor sám určí otáčky motoru, převodový stupeň atd... To je ještě závislé od toho, jaký "podrežim" je nastaven. Jestli ECO, spotřeba paliva nebo maximální výkon.
Manuální: Ručně se nastavují otáčky motoru a poté se už jen řadí všech 18rychlostí. Podobně jako u automatu v osobáku, když si přepnete na sekvenční řazení.
Nakonec jsem z toho udělal za pomocí rádia kompromis. Traktor fyzicky, jako pojezd, se rozjíždí na způsob variátoru, případně po vzoru regulátorů servonaut s tempomatem, jen řazenu F/N/R je pomocí přepínače. Ovšem zvuk jsem chtěl doladit, ať tam jdou slyšet ty poklesy otáček při řazeni (samozřejme né všech 18 stupňů

). Výsledek můžete omrknout na videu níže.
Nakonec jsem teda doladil i tzv. Decelerátor. Tlačítko na zemi v kabině, na které si nastavíte určitou rychlost traktoru. Používá se to na souvrati pole, kde se traktor otáčí. Zmáčknete nohou "čudlík", traktor zpomalí a jakmile jej pustíte, zase zrychlí na původní rychlost.
Na rádiu jsem toho docílil pomocí letového režimu právě jen pro ten decelerátor s 1s náběhem a 1s výběhem LR
https://youtu.be/GaoIPVRy8ec