NEURON 8A SBEC
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
NEURON 8A SBEC
Rozmery: 38.6*21.6*9 mm (L×W×H)
Hmotnost: 21.5g
Výstupní napětí: 5~8.4V nastavitelne pres LUA
Proud: 8A
Rozsah napájení: 2S (MAX 5A@5V) ~ 6S
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Re: NEURON 8A SBEC
Zdravim vsechny na tomto foru. Dnes mi prisel tento sbec. Zpracovani perfektni, hlinikove desticky pro odvod tepla.
Jakmile se pripoji k s.portu a detekuji se nove senzory, tak se tam objevi vystupni volty a ampery.
Ovsem ted POZOR!!!
Aby spravne fungoval LUA script na nastavovani vystupu, muse si u modelu vsechna cidla v zalozce telemetrie smazat, VSECHNY a znove je detekovat. Potom script funguje.
Daji se nastavit vystupni volty, ID-cka a rekl bych obnovovaci frekvenci (myslim)...
Toto jsou zatim prvni dojmy
Jakmile se pripoji k s.portu a detekuji se nove senzory, tak se tam objevi vystupni volty a ampery.
Ovsem ted POZOR!!!
Aby spravne fungoval LUA script na nastavovani vystupu, muse si u modelu vsechna cidla v zalozce telemetrie smazat, VSECHNY a znove je detekovat. Potom script funguje.
Daji se nastavit vystupni volty, ID-cka a rekl bych obnovovaci frekvenci (myslim)...
Toto jsou zatim prvni dojmy
Pěkný postřeh s těmi čidly...
Pro porovnání:
Před časem jsem koupil ESC Neuron, na pohled stejný rukopis (dvě hliníkové desky a mezi nimi elektronika). Funguje tak jak má, ty senzory jsou tam taky, ale na rozdíl od tohoto SBECu se nemusí čidla mazat a znovu detekovat a nastavování funguje.
Pro porovnání:
Před časem jsem koupil ESC Neuron, na pohled stejný rukopis (dvě hliníkové desky a mezi nimi elektronika). Funguje tak jak má, ty senzory jsou tam taky, ale na rozdíl od tohoto SBECu se nemusí čidla mazat a znovu detekovat a nastavování funguje.
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Ty ja to zkousel na svem Horusu a na QX7s, ale na QX7s nic neni, je kamarada a neni tam zadne cidlo detekovano.
Muzu jeste vyzkouset, zda se jedna o cidla z RX, nebo jen externi. Zda kdyz budes mit detekovany cidla jako RSSI apod z prijimace a zapojis sbec a detekujes, zda pujde LUA... Pokud ano, bordel delaji externi cidla. Jeste vyzkousim
Muzu jeste vyzkouset, zda se jedna o cidla z RX, nebo jen externi. Zda kdyz budes mit detekovany cidla jako RSSI apod z prijimace a zapojis sbec a detekujes, zda pujde LUA... Pokud ano, bordel delaji externi cidla. Jeste vyzkousim

Jojo dobrá úvaha. Dej vědět.
Doporučení je to určitě dobrý, ale ta úvaha ... Myslím, že jde o konflikt ID s některým konkrétním senzorem.Roman_rc.pilot píše: ↑úte 10. lis 2020 20:56:33...Aby spravne fungoval LUA script na nastavovani vystupu, muse si u modelu vsechna cidla v zalozce telemetrie smazat, VSECHNY a znove je detekovat....
Už je to asi rok nebo dva, co jsem se snažil protokol pochopit. Jde to, potom jsem ale narazil na drobné nejasnosti (okolo ID) o kterých jsem zjistil jen to, že OpenTX je umí řešit. Proto, pokud je problém, je lepší prvně lua, potom další senzory a nechat problém na OpenTX. (Ten script asi nekontroluje, jestli není pozice obsazená).
Mohlo by být zajímavý, pokus zopakovat a mazat senzory postupně. Pokud by to nešlo i s posledním senzorem, načetl bych všechny znovu a jako první bych smazal senzor, který byl při předešlém testu mazán jako poslední. Měl by to být on (ale taky nemusí...

Ještě bych se rád zeptal, protože to nikde nevidím - napětí, které vraci telemetrie je hodnota na vstupu SBEC nebo na regulované straně t.j. na výstupu?
- juraj.jurej
To by aj mňa zaujímalo. Najlepšie keby meral vstupné aj výstupné napätie resp. odosielal telemetriou.
Čo všetko posiela resp. zobrazuje aké senzory?
Čo všetko posiela resp. zobrazuje aké senzory?
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
Tu je video, tam je vidno čo to merá (8:20):
Bohu žiaľ iba BecV - výstupné nastavené napätie a BECA - výstupný prúd. To už malo merať aj vstupné napätie a tým pádom sa dá merať aj spotrebovaná kapacita:oops: Treba nový typ aspoň 12A SBEC s meraním aj napájacieho napätia a volitelným spínačom.
Keď už mám pridať do modelu ďalšiu krabičku a záťaž nech to má nieakú pridanú hodnotu. 8A majú aj ESC Neuron a merajú aj vstupné napätie. Keď už chceli použiť 8A SBEC s ESC Neuron tak mal merať aj vstup.
Bohu žiaľ iba BecV - výstupné nastavené napätie a BECA - výstupný prúd. To už malo merať aj vstupné napätie a tým pádom sa dá merať aj spotrebovaná kapacita:oops: Treba nový typ aspoň 12A SBEC s meraním aj napájacieho napätia a volitelným spínačom.

FrSky Tandem X20
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim panove, udelal jsem teda testovani. To, ze bec neumi posilat data o vstupnim napeti jsme vedeli z popisu produktu. Osobne mam v modelu dve FLVSS, takze me to netrapi.
Jak jsem psal s tim, ze se musi vymazat jiz nactene sensory a nacist znovu a becem, neni to uplne pravda. Jedine, co tam dela neplechu jsou RUCNE dodelane sensory. Jako treba jednotlive clanky z M/FLVSS. Kdyz se odstrani ty vytvorene (z jakehokoliv cidla) a detekuji se bec cidla, LUA jede v pohode. Toz tak...
Jedine co bych mel, mozna na pana Urbanka je to, ze bec se docela dost hreje i kdyz pres nej nejde moc proudu. Je to normalni jev? Dekuji
Jak jsem psal s tim, ze se musi vymazat jiz nactene sensory a nacist znovu a becem, neni to uplne pravda. Jedine, co tam dela neplechu jsou RUCNE dodelane sensory. Jako treba jednotlive clanky z M/FLVSS. Kdyz se odstrani ty vytvorene (z jakehokoliv cidla) a detekuji se bec cidla, LUA jede v pohode. Toz tak...
Jedine co bych mel, mozna na pana Urbanka je to, ze bec se docela dost hreje i kdyz pres nej nejde moc proudu. Je to normalni jev? Dekuji
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Ano, konzultovano s FrSky, lze dosahnout behem minuty i 40C ale byl jsem ubezpecen, ze to FrSky vi a ujistuje za bezne chovani
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Moc dekuji, mam jej dost zaskladany v uzavrenem miste, tak at se nejak neprehreje