v příloze je MIX skript, který dostane jako vstup to, co má jít na plynový kanál, vstup, který vypíná motor (ThrottleHold), hodnotu TH, kdy je kanál plynu vypnutý a doba za kterou se má motor roztočit z 0 na 100%. Na výstupu skriptu je pak hodnota stoupající nastavenou rychlostí k hodnotě vstupující jako plyn.
Podrobněji:
Zalíbil se mi PLUSH-32, protože je malý a má celkem silný BEC. Ale na vrtulník nic moc, nemá "slow start".

Takže buď páčkovat rukou nebo kanál zpomalit. Nějakou dobu jsem zpomalení zkoušel "naklikat", ale vždycky tam bylo nějaké úskalí. Usmyslel jsem si, že ať pohnu rychleji plynem, nebo zapnu motor přepínačem TH, tak se má motor pomalu rozběhnout. Pak jsem chtěl, aby po "nastartování" už nezpomaloval případné přidávání plynu. Nakonec jsem tedy napsal skript (viz stručně), vyrobil další režim letu "starer", který se zapíná, když je motor vypnutý přes TH a dlouze se podrží momentový spínač a vypíná, když je kanál plynu na definované hodnotě - to už se dalo přes logické spínače naklikat.
Takže celá procedura probíhá tak, že se klikne TH (motor je vypnutý), zvolí se libovolný režim letu, podrží se momentový přepínač. Tím se zapne režim starter. Pak se vypne blokování motoru (TH) a podle režimu se motor začne rozbíhat nebo pomalu dotahovat na plyn nastavený páčkou. Jakmile se motor roztočí na požadovanou hodnotu, vypne se režim "starter" a naskočí vybraný režim (normal, ST..). Když se "starter" nezapne, funguje model jako dosud.
Vyzkoušené zatím "na sucho" na X9D+.
...no, to je zase blbost, jdu si najít ESC se slowstartem...
EDIT: provozováno v praxi víc jak rok, je to OK.