HORUS X20 - dotazy
Re: HORUS X20 - dotazy
Pokud myslíte tlacitko RTN, tak to na widgety nereaguje. Mělo by?
Asi jste myslel déle podržet prostřední tlačítko navigace, potom dojde skutečně k přepnutí widgetu v opačném směru. 

- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
presne tak kratce dalsi a dlouze zpet
Zdravím ,jako uplnej začátečník bych se chtel zeptat ,, jaké hodnoty RSSI pozorujete při letaní .. zatím jsem vzal do vzduchu samokřidlo s X20 a Archer plus R6 .. mám hodnoty kolem 60 (odhadem 200m asi) díky .
X20
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
To je v poradku, RSSI nejdriv rychler klesa a potom se drzi na uroivni 60-40 dlkouhou dobu, neni to linearni funkce kde by vzdalenost byla primou umerou k RSSI
Diky.. ještě jsem nevzal do vzduchu 3m elipsoida.. tak jsem se musel zeptat..
X20
I já se zeptám.
Našel jsem tuto fotografii a chtěl bych se zeptat jak a kde se to dá nastavit.
Dekuji Bob
Našel jsem tuto fotografii a chtěl bych se zeptat jak a kde se to dá nastavit.
Dekuji Bob
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
To je widget carkovy graf
Dotaz ohledně LUA skriptů - pochopení fungování. Jakým způsobem se provádí odinstalace, přeinstalace, upgrade LUA skriptů. Potřebuji nainstalovat nové skripty pro přijímač FrSky Archer Plus SR8 - kalibrace a nastavení. Měl jsem nainstalovány skripty pro SR6. Zkoušel jsem různé způsoby odinstalace skriptu, ale nedaří se, stále zůstávají v nastavení senzorů.
X20S FW1.4.7.
X20S FW1.4.7.
Tak po nějakém bádání už jsem se kousek posunul. Skripty pro nastavení tohoto přijímače se nainstalují do složky SYSTEM za ikonu INFO. Předpokládal jsem, že se objeví, tak jako pro SR6 ve složce NAST.senzorů.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Ano externi skripty se ukazi v system, interni nastavovaci polozky v nastaveni senzoru
Odesláno z mého moto g 5G plus pomocí Tapatalk
Letové režimy - trimy
Ver.1.4.8 Snažil jsem se nastavit to, co už dávno fungovalo, ale nyní to dle mého nefunguje (nebo dělám něco blbě)
Mám nastaveny tři letové režimy, ale jakákoliv změna trimu v jednom režimu se mi přepisuje do ostatních letových režimů. Tzn. nejsem schopen nastavit jiné hodnoty TRIMU do jednotlivých Letových režimů. Zkusil jsem "starší" model, kde jsou nastaveny různé trimy pro různé letové režimy naklonovat. Následně jsem se pokusil trimy přenastavit a začalo se to chovat stejně jako jsem popisoval.
Pozorujete něco takového?

Mám nastaveny tři letové režimy, ale jakákoliv změna trimu v jednom režimu se mi přepisuje do ostatních letových režimů. Tzn. nejsem schopen nastavit jiné hodnoty TRIMU do jednotlivých Letových režimů. Zkusil jsem "starší" model, kde jsou nastaveny různé trimy pro různé letové režimy naklonovat. Následně jsem se pokusil trimy přenastavit a začalo se to chovat stejně jako jsem popisoval.
Pozorujete něco takového?
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Nezapomet aktualizovat nejake chyby se resi aktualizaci. V trimech se da zapnou nezavisly trim na letovem rezimu
Jj to jsem našel a vyzkoušel, ovšem neřeší to co potrebuji a co bylo funkční.
Proveden upgrade fw na 1.4.17 a trimy v letových režimech stále nefungují jak by měly.
"Nezávislý trim podle let.režimu" mám vypnuto.
Přesvědčte mě někdo, že dělám někde chybu.
Ještě mě napadlo, jestli nebude problém v aktualizaci FW. Ještě stále jej dělám nahráním FW. do kořenového adresáře SD karty.
Bohužel nemám 64-bit PC a to doufám nejsem jediný.
Jinak s fw.1.4.17 se začaly pomaleji načítat obrázky letadel ve výběru modelů (alespoň teda u mě).

"Nezávislý trim podle let.režimu" mám vypnuto.
Přesvědčte mě někdo, že dělám někde chybu.
Ještě mě napadlo, jestli nebude problém v aktualizaci FW. Ještě stále jej dělám nahráním FW. do kořenového adresáře SD karty.
Bohužel nemám 64-bit PC a to doufám nejsem jediný.
Jinak s fw.1.4.17 se začaly pomaleji načítat obrázky letadel ve výběru modelů (alespoň teda u mě).
Naposledy upravil(a) Maco33 dne čtv 25. led 2024 17:17:34, celkem upraveno 1 x.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Pokud chcete nezavisly trim na letovem rezimu nemelo by to byt zapnute?
Nn mám nastaveny tři letové režimy a v každém chci jiné trimy. Pro tohle to je mimo jiné také koncipováno.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Nezavisly trim na letovem rezimu znamena, ze trimy budou volne, nezavisle na letovem rezimu, tzn kazdy letovy rezim bude mit vlastni nastaveni trimu.
Tak "amerika" byla objevena. Při nastavování trimu v menu letového režimu, musí být také hardwarově nastaven přepínač do příslušné polohy letového režimu.
Ovšem dle mého je v trimech nevhodně popsáno "Nezávislý trim podle let.režimu". Pokud mám tuto položku Zap. tak by měl být trim nezávislý na letovém režimu Tzn. ať zapnu jakýkoliv let.režim s trimem se nic neděje, protože je "nezávislý". A pokud je VYP. tak by měl být trim závislý na letovém režimu.
Ovšem dle mého je v trimech nevhodně popsáno "Nezávislý trim podle let.režimu". Pokud mám tuto položku Zap. tak by měl být trim nezávislý na letovém režimu Tzn. ať zapnu jakýkoliv let.režim s trimem se nic neděje, protože je "nezávislý". A pokud je VYP. tak by měl být trim závislý na letovém režimu.