Hodnoty pro napájecí baterii vysílače

Rades1978

Hodnoty pro napájecí baterii vysílače

Příspěvek od Rades1978 »

Čau, asi jsem nechtěně změnil hodnoty na baterii vysílače. Můžete mi někdo prosím napsat výchozí hodnoty? Vysílač s nabitou baterií mi včera začal hlásit vybitou baterii. Po půl hodině na nabíječce mi několikrát při programování úplně vypnul a zapnout šel zase až po chvilce na nabíjecčce. Tak nevím jestlo je to spojené se změnou hodnot baterie. Nerad bych, aby mi za letu vysílač jen tak vypnul bez upozornění, tak jako včera doma na stole. Díky a hezký den. Radek

Jan Urbánek
Administrátor fóra

Re: Hodnoty pro napájecí baterii vysílače

Příspěvek od Jan Urbánek »

Nabita baterie by mela mit 8.4V, idealne overit multimetrem a nasatvit namerenou hodnotu.
Rozsah (ukazatele) bych dal 6.0 - 8.4V
Alarm bych dal 6.6-6.8V

Rades1978

Příspěvek od Rades1978 »

Dobrý večer pane Urbánku, moc Vám děkuji.

Jara11

Příspěvek od Jara11 »

Tak dnes jsem s velkým štěstím přežil let s 5m Ventusem. Za letu se ozvalo hlášení ,že akumulátor vysílače je vybitý (nebo něco v tom smyslu). Akorát jsem chtěl na pomocný motor nastoupat a nebo si říkám udělám ještě jeden kruh a přistanu (měl jsem cca 50m výšku). Nakonec jsem raději dal vztlaky, brzdy a šel rychle dolu a to bylo jediný štěstí. Do přistání to bylo nějakých 20s a měl jsem to k modelu nějakých 100m. Když jsem přicházel, vyjely brzdy - proběhl failseif a vysílač byl vypnutý. Zhrnutí. Jednma hláška a pokud bych nebyl do 2 minut na zemi , byl problém. Ve vasílači nastaveno alarm při 7V. Abych se přiznal vždy před letem nabíjím bez ohledu na to kolik voltů baterka má. Tentokráte jsem dopoledne napípával další ero a když jse viděl na značce vysílačová baterky, že je tam více jak půlka, doufal jsem že těch 20-30minut to ještě vydrží. Odedneška už bych si jako stav hlášení na 7V nedal. Nevím jestli je baterka natolik špatná (zakoupeno před 4 měsíci), nebo to byla nějaká shoda náhod. Nabíju, budu vybíjet a znovu zkusím ověřit, co to udělá-tentokrát raději na zemi.

libor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor »

Vydrz vysilace se snadno zkousi, staci ho zapnout, zaznamenat alarm a potom kdy se vypne. Zacal bych s alarmem na 7.4 V a drzel rezervu min 1/2 hodiny. http://www.kolmanl.info/?show=SHOW_TXT& ... U_LIPOL_UX

Jara11

Příspěvek od Jara11 »

Je mi to jasný. Už jsem nastavil 7,5 a raději upozornění dříve, než pozdě.

Odpovědět

Zpět na „Tandem X20“